Csak egy szettet engedtek a Pénzügyőrnek a Fodor-tanítványok

A DEAC férfi röplabdacsapata a Pénzügyőr otthonában vizitált az Extraliga szombati játéknapján. Fodor Antal tanítványai erőt meríthettek abból, hogy novemberben 3:0-ra verték a fővárosi együttest a DESOK-ban.

0

Bagics_20240210-300x148 Csak egy szettet engedtek a Pénzügyőrnek a Fodor-tanítványokFotó: deac.hu

Az őszi diadal ellenére azért nem várt sétagalopp az egyetemistákra, főleg annak tükrében, hogy sérülés miatt Tóth András, Kiss Imre és Bán Viktor ezúttal sem léphetett pályára.

A meccs eleje a hazaiaknak sikerült jobban, aztán Bagics Balázs ászával először átvették a vezetést debreceniek, majd Marlon duplázta meg az előnyt (8:10). Willian és Pavliuk is megkezdte a pontok termelését, az ukrán légiós kiváló nyitása után már 14:19 szerepelt az eredményjelzőn. Szerencsére az első szett hajrája is úgy alakult, ahogy reméltük, így előnyös helyzetből várhatták a folytatást a fekete-fehérek(18:25).

A második játékrész sok fordulatot tartogatott. Viszonylag hamar nagyobb hátrányba kerültek a cívisvárosiak (8:4), de nem sokkal később fordítottak (10:11). Ezt követően egyik gárda sem tudott igazán meglógni, ám a végjátékban főleg Kovács Zoltán és Kiss Dániel villogott, emiatt ezt a periódust a budapestiek húzták be.

A harmadik etap alaphangját egy 5:1-es sorozattal adták meg a vendégek, Jókay Zoltán időkéréssel próbálta megtörni a lendületüket. A kisebb pauza után sem engedték ki a kezükből az irányítást, sokáig úgy festett, hogy simán megnyerik ezt a játékrészt. Aztán a házigazda megkezdte a felzárkózást, ám szerencsére a fordítás nem jött össze neki (23:25).

A negyedik periódus egy ideig olyan forgatókönyv szerint zajlott, amely a PSE-nek volt megfelelő. 14:11 után egy 4:0-s szériával rukkoltak elő a Fodor-tanítványok, ezzel pedig először volt náluk a fór ebben a játszmában. A folytatásban nem igazán lehetett megtippelni, hogy melyik gárda örülhet a szett végén. Végül Willian és Pavliuk vezérletével a DEAC-nak jött ki jobban a lépés, így bezsebelték a három pontot.

Férfi röplabda Extraliga

PSE – DEAC 1:3 (18:25, 25:19, 23:25, 22:25)