DASE U17: A Győri-Nagy Patrik duó megállíthatatlan volt

A korosztályos bajnokság 11. fordulójában a városi rivális DASE csapott össze a Loki Focisulival.

0

lead_560w-3-300x225 DASE U17: A Győri-Nagy Patrik duó megállíthatatlan volt

Jó vendéglátóként, az agrárosok ajándékkal kedveskedtek ellenfelüknek, akik ezt köszönték és Lakatos találatával a 3. percben megszerezték a vezetést. Már nem először kerül hátrányba a mérkőzés elején a DASE, lassan ez névjegyükké válik. A korai gól felébresztette az agráros fiatalokat, szervezetten kezdtek el futballozni, jól mentek át védekezésből támadásba, helyzeteket alakítottak ki. A 8. percben a vendégek végezhettek el szabadrúgást a DASE 16-osánál, ami lepattant a sorfalról, a labdára Győri csapott le, majd Nagy Patrikhoz továbbított, aki higgadtan a jobb sarokba gurított. Néhány perccel később ismét ez a két játékos volt a főszereplő, ezzel már a hazaiaknál volt az előny. A DASE nem vett vissza a tempóból, nyomás alatt tartották a piros-fehéreket, fölényük a félidő utolsó percében góllá érett. A szokásos forgatókönyv, Győri centerezését követően Nagy juttatta a játékszert a hálóba. Szünet után sem változott a játék képe, a 64. percben a csereként pályára lépő Csukodi első labdaérintéséből növelte a hazai előnyt. A vendégek hosszú indításokkal operáltak, nem is veszélytelenül. A 78. percben egy vétlen kezezés után a játékvezető a büntetőpontra mutatott, a megítélt tizenegyest Lakatos értékesítette. A Lokisták visszajöttek ugyan a meccsbe, de újabb gól már nem született a mérkőzésen.

DASE – Loki Focisuli: 4:2 (3:1)

DASE: Tőzsér, Komáromi, Markos, Szilágyi (Csukodi 63’), Győri, Fülep (Haraszin 63’), Makula (Kiss Zs. 88’) Nagy P. (Szabó 88’), Gönczör, Pató, Danuti

Edző: Kozma László

Loki Focisuli: Kéninger, Kovács, Tassonyi (Tóth D. 37’), Pelles (Bagdán 68’), Valentin Zs. (Gellén 54’), Bordás, Lakatos, Valentin M. (Nagy R. 68’), Ferenczi, Törőcsik (Molcsányi 54’), Kis P.

Gólszerzők: Nagy P. 8’, 12’, 45’, Csukodi 64’ ill. Lakatos 3’, 78’

Kozma László: Nagyon fontos győzelmet arattunk, melynek köszönhetően az élmezőny közelében maradhatunk. Kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, kezdeményezően, helyenként kimondottan jó játékot bemutatva fociztunk. A koncentráció és a pontosság terén azért van hiányérzetem, ezeken még mindig javítanunk kell. Mindent összevetve gratulálok a játékosaimnak, úgy gondolom, megérdemelten szereztük meg a három pontot.