DEAC férfi röplabda: szettet nyertünk a listavezető ellen

Extraligás férfi röplabdázóink ezúttal némileg szokatlan időpontban, péntek este léptek pályára, a DESOK csarnokban ellenfelünk a listavezető és bajnokaspiráns Pénzügyőr volt. A fiúk alaposan kitettek magukért, közel kétszáz szurkoló előtt szettet nyertek a válogatott klasszisok armadáját felvonultató rivális ellen.

0

75388299_1023342317996951_5295820368185917440_o-300x200 DEAC férfi röplabda: szettet nyertünk a listavezető ellenFotó: DEAC

Valóságos sztárparádét láthatott a röplabdaszerető debreceni közönség péntek este, miután a nemzetközi porondon is érdekelt Pénzügyőr bombaerős kerettel érkezett a cívisvárosba, a DEAC elleni bajnoki találkozóra. Fodor Antalnak ellenben főhetett a feje a kezdés előtt, együttesünk húzóemberének, Bagics Balázsnak ugyanis kiújult a sérülése, így rá ezúttal nem számíthatott a szakmai stáb. A két csapat jól ismerheti egymást, hiszen immár negyedik alkalommal találkoztak a szezonban, ellenfelünk kétszer három, egy ízben pedig öt szettben diadalmaskodott.

Ezúttal is jobban kezdtek a vendégek, az első két pontot a Pénzügyőr szerezte, s alig öt perc elteltével már 7:4-re is vezetett Jókay Zoltán együttese, elsősorban Kovács Zoltán villanásainak köszönhetően. A DEAC Fazekas remek nyitásaival és fogadásaival sokáig jól tartotta magát, a Tóth-Remete kettős pedig sáncjátékban nyújtott kiemelkedőt. Védelmi megingásainkat azonban jól használta ki a fővárosi alakulat, s a játszma közepén már nyolcpontos előnyben voltak a vendégek. Ekkor magához hívta tanítványait Fodor Antal, és sikerült is felráznia a srácokat, Tóth látványos támadójátékának, valamint Hubicska mentéseinek és Kiss Imre sáncainak köszönhetően tudtunk pontokat szerezni. A Pénzügyőr azonban kontrollálta a szettet, s végül magabiztosan, tízpontos különbséggel múlta felül a DEAC-ot.

A második játszma elején hazai oldalon Tóth András védekezését, míg zöld-fehéreknél Szabó és Rása sáncjátékát lehetett kiemelni. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 4:3 után azonban egy hétpontos rohamot produkált a listavezető, így Fodor Antalnak kellett először időt kérnie a szett során. A DEAC fogadásban hibázott sokat, ezeket pedig a rutinosabb vendégek könyörtelenül megbüntették, így minden debreceni pontra érkezett fővárosi válasz. Ezúttal Hubicska mellett Ádám András vette hátára a mieinket, Tóth feladásaiból mindketten termelték a pontokat, így 20:15-nél öt pontra zárkózott a házigazda. A bajnokaspiráns azonban ismét megrázta magát a döntő pillanatokban, s végül 25:19-re nyerte a második szettet.

A játék képével az első két játszmában sem lehettünk elégedetlenek, ám a harmadik felvonásban már a szerencse is mellénk állt, így maratoni hosszúságú labdamenetek után már 6:2-re is vezettek a mieink. A Pénzügyőr játékosai a megszokottnál többet hibáznak, fogadásban és leütésben egyaránt pontatlanok voltak, míg az egyetemisták magabiztosan nyitottak, elsősorban Tóth volt elemében. Hubicska Patrik elemi erejű leütéseivel tovább nőtt a különbség, ám vendégoldalon Tordai és Flachner Kornél blokkjai feljavultak, így hamar egy pontra olvadt a házigazda előnye. Hubicska azonban megállíthatatlannak bizonyult, hét pontig jutott a játszmában, 15:10-nél pedig Jókay Zoltán magához hívta tanítványait. Az időkérés megtette hatását, hat labdamenettel később ugyanis már a Pénzügyőr vezetett, ellépni azonban nem tudott a Debrecentől a bajnoki éllovas, Csizmadia János leütését követően pedig 20:20 állt az eredményjelzőn. Az utolsó szó a DEAC-é volt: Hubicska és Ádám a végjátékban is eksztázisban röplabdázott, így szettet nyertünk a listavezető ellen!

A bravúrszámba menő siker fellelkesítette együttesünket, akik a negyedik játszmában is magas szinten, kevés hibával röplabdáztak, igaz, a koncentráció időnként alábbhagyott, amiből a Pénzügyőr kritikus pillanatokban szerzett pontokat. A hazaiaknál ezúttal Barna Bertalan kezdett liberóban, míg a pontok termeléséért Fazekas Balázs felelt. A játszma közepén a megingásainkat kihasználva öt ponttal meglépett ellenfelünk, Rozgonyi blokkjai pedig tovább növelték a különbséget. 19:13-as vendégelőnynél időt kért Fodor Antal, s bár a hajrában Tordai vezérletével a Pénzügyőr irányította a játékot, debreceni oldalon is láthattunk szép megoldásokat. Az első mérkőzéslabdát ugyan Fazekas még nagy bravúrral hárította, Flachner Kornél leütésénél azonban mér tehetetlenek voltak a mieink (20:25). A három pontot tehát elvitte a bajnokaspiráns a DESOK csarnokból, a taps azonban joggal járt az egyetemista legényeknek, akik erőn felül küzdöttek péntek este.

DEAC – Pénzügyőr SE 1:3 (–15, –19, 24, –20)

DESOK csarnok, 200 néző. Vezette: Tillmann, Jámbor

DEAC: Veres, Remete, Tóth A., Hubicska, Kiss I., Fazekas

Csere: Barna, Mészáros (liberó), Ádám A., Csizmadia

Edző: Fodor Antal

Fodor Antal: Maximálisan tiszteltük az ellenfelünket, hiszen a nemzetközi kupában is érdekelt csapatról beszélünk, ennek ellenére teljes erőbedobással játszottunk ellenük. Bagics Balázzsal a sorainkban akár két játszmát is nyerhettünk volna, hiszen a negyedikre már mentálisan elfáradt a csapat, de ez érthető is, hiszen szinte folyamatosan nyomás alatt játszottunk. Összességében elégedett lehetek, jól teljesítettek a fiúk, és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk.