DEAC KA: Főtáblán folytathatják az U14-esek

A debreceni akadémia első és második számú serdülő együttese közösen vett részt a nemzeti korosztályos bajnokság selejtezőjén. Az U14/A csapat magabiztosan harcolta ki a főtáblán történő szereplést, míg az U14/B alakulatot csak egy hajszál választotta el a szezonbeli felsőházi mérkőzésektől.

0

Nevtelen-terv-8-300x154 DEAC KA: Főtáblán folytathatják az U14-esekFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

A H-csoport első mérkőzését már csütörtökön lejátszotta a Szent Efrém tornacsarnokban egymás ellen két debreceni serdülő alakulat, melyet a Bazsik – Kerezsi páros vezette U14/A együttes nyert 36-111-re.

-Örülök neki, hogy sikerült kiegyensúlyozottan teljesíteni a fordulóban. Természetesen még a bajnokság elején vagyunk és sok buta hibánk volt, amit igyekszünk kijavítani a mindennapokban. A fiúk kezdik megérteni, hogy az idei évben mit is várunk tőlük – foglalta össze a fordulót Bazsik Péter, az A-csapat trénere.

Szendrei József és Sólyom Bence tanítványai a házigazda Megyeri Tigrisek ellen folytatták a selejtezőt, ahol a végén nem sokon múlott a parádés fordítás. A második mérkőzésen pedig a Békéscsaba várt rájuk, ott pedig egy nagyon domináns első negyed után sikerült viszonylag hamar eldönteniük a mérkőzést.

Fontos lépcső volt ez csapatunk életében, hisz először utaztunk “ottalvós” programra, ráadásul az U14/A csapattal, így már a mérkőzéseken kívül is sok új élményt és tapasztalatot szereztünk, mindenképp pozitív hogy a két serdülő csapat jobban összecsiszolódott, és megismertük egymást. A szombati első mérkőzést jó stílusban játszottunk a kezdeti “beragadás” után, a második félidőben viszont nehezebben tudtuk tartani a lépést kamikaze játékukkal, és fizikai fölényükkel szemben. A találkozó utolsó percei rólunk szóltak, hiszen kevesebb mint négy perc alatt sikerült 16 pontos hátrányt úgy ledolgozni hogy, az utolsó pillanatokban 5-pontnál egy hajszálon múlt az egylabdás mérkőzés. Nagyon büszke voltam a fiúkra, hiszen egyrészt nagyon szépen felvállalták a kontaktokat, és támadóhibákat is sikerült kiharcolni ami külön öröm volt számunkra. Ami nagyon bánt, az a sok ki nem kényszerített hiba, valamint a húsz kihagyott büntető.
A békésiek ellen szuper volt, hogy fel tudtak pörögni a fiúk a második meccsre egy hosszú nap után, és az agresszivitás és a karakterünk megmaradt. Sokan szépen megoldották az egyéni feladatokat amiket kaptak, egyedül a második negyedbeli védekezésünk nem tetszett, ám a folytatásban szerencsére ez is feljavult. Sajnos nem jutottunk így a főtáblára első körben, hisz harmadikok lettünk a csoportban, ám senkinek se legyen kétsége, mindent megteszünk hogy, a szezon második felére oda kerüljünk – mondta Szendrei József, az U16/B gárda vezetőedzője.

Fiú Országos Serdülő bajnokság – Selejtező – H csoport

DEAC KA U14/B – DEAC KA U14/A: 36-111

Újpest-MT/A – DEAC KA U14/B: 78-71

DEAC KA U14/A – Békéscsabai KK/A: 103-32

Békéscsabai KK/A – DEAC KA U14/B: 35-65

DEAC KA U14/A – Újpest-MT/A: 112-21