DEAC KA Leány U14: Háromból két győzelem a fővárosban

Budapesten lépett parkettre a DEAC U14-es leány alakulata a korosztályos bajnokság selejtezőjében. Kiss Gabriella tanítványai sikeresen visszavágtak a legutóbbi fiaskóért az MTK-nak, valamint egy kiélezett mérkőzésen a pécsi lányokat is legyőzték.

0

Nevtelen-terv-9-300x154 DEAC KA Leány U14: Háromból két győzelem a fővárosbanFotó: kosarlabdaakademia.deac.hu

-Hétről hétre teljes létszámmal készültünk a selejtezőre, azonban sajnos kissé megfogyatkozva, 11 játékossal tudtunk elutazni Budapestre betegség, sérülés és egyéb hátráltatások okán. A szombati két meccs sokat kivett a lányokból, ám így is próbáltak még vasárnap is helytállni a felsőház top csapataihoz tartozó BEAC-ÚJBUDA KA/A alakulatával szemben. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mindemellett sokat tanultunk önmagunkról, egymásról és a csapategységről – mondta Kiss Gabriella, a serdülő lányok trénere.

Leány Országos Serdülő bajnokság, selejtező 

DEAC U14/A – MTK BUDAPEST: 66-45: (20-7, 4-16, 23-9, 19-13)

DEAC: Taricska Barbara Lili 14, Kontér Annamíra 10, Sztojka Anna Sára 7 (3), Lengyel Ameli -, Kálmánchelyi Eszter 6, Varga Linda 24, Győrvári Dóra Gréta -, Szabó Bella -, Fintor Anna -, Béke Zsuzsa Nóra 5, Burai Gréta –

Kiss Gabriella: Az első mérkőzést az MTK BUDAPEST ellen játszottuk, akiktől 3 pontos vereséget szenvedtünk a két héttel korábbi felkészülési tornán. Szerettünk volna visszavágni, ami sikerült is, mivel a védekezésünk agresszív és határozott volt, ebből kifolyólag labdaszerzést követően tudtunk indulni és jó százalékkal értékesíteni a ziccereinket.

DEAC U14/A – NKA PÉCS U13 LEÁNY/B: 53-51 (12-19, 6-20, 20-8, 15-4)

DEAC: Taricska Barbara Lili 12, Kontér Annamíra 6, Sztojka Anna Sára 6, Lengyel Ameli -, Kálmánchelyi Eszter 2, Varga Linda 19, Győrvári Dóra Gréta 8, Szabó Bella -, Fintor Anna -, Béke Zsuzsa Nóra -, Burai Gréta –

Kiss Gabriella: Ez MTK elleni siker kellő önbizalmat adott a meccshez. Ez sajnos visszájára sült el, hiszen a pécsi csapat nekünk rontott és lerohant minket, ráadásul a helyzeteinket is sorra hagytuk ki. Ezek után nem találtuk a saját játékunkat, elkezdtünk kapkodni, amiből sok eladott labda származott. A félidei eredményen ez meg is látszott, hiszen 18-39-es hátrányba kerültünk. Az öltözői kulisszatitkokról sokat nem árulnék el, de szerencsére sikerült a lányokat fejben helyretenni és ők is megtalálták magukban a harcos amazon énjüket, amit az előző meccsen is megmutattak. Egy teljesen másik csapat jött ki az öltözőből és a sok szerzett labdának és jó helyzetfelismerésnek köszönhetően két ponttal sikerült megnyerni ezt a nagyon fontos és végig kiélezett meccset.

BEAC-ÚJBUDA KA/A – DEAC U14/A: 111-13 (33-3, 25-2, 27-5, 26-3)

DEAC: Taricska Barbara Lili 1, Kontér Annamíra 9, Sztojka Anna Sára 1, Lengyel Ameli 2, Kálmánchelyi Eszter -, Varga Linda -, Győrvári Dóra Gréta -, Szabó Bella -, Fintor Anna -, Béke Zsuzsa Nóra -, Burai Gréta –

Kiss Gabriella: Az elmúlt nap két mérkőzése sokat kivett a lányokból, ám így is próbáltak helytállni a BEAC-ÚJBUDA KA/A csapatával szemben, akikről azt kell tudni, hogy a felsőház legjobb 8 csapata közé tartoznak. Ehhez a szinthez még egy kicsit dolgoznunk kell.