Deczki Máté: „Itthon több klub megkeresett, a DVSC is”

A Debreceni Labdarúgó Akadémián nevelkedett kapus három éve igazolt a Stoke Cityhez, ez idő alatt megfordult Angol hetedik és hatodik osztályban szereplő csapatokban. A 19 éves hálóőr májusban úgy döntött, klubot vált, visszatért Magyarországra és a másodosztályba idén feljutott Veszprém-megyei klubhoz egy plusz egy évre kötelezte el magát.

0

deczki-300x168 Deczki Máté: „Itthon több klub megkeresett, a DVSC is”Fotó: stokecityfc.com

– Három évet töltöttem Angliában, fejlődésem szempontjából hasznos volt az elmúlt időszak, rengeteg tapasztalatot szereztem. Elértem viszont abba a korba, ami szerintem meghatározó egy kapus életében, átgondoltam a jövőmet és nem sok esélyt láttam arra, hogy a Stoke Citynél az elkövetkező egy-két évben érvényesülni tudnék a felnőtt csapatban, ezért úgy döntöttünk menedzseremmel, hogy hazatérünk Magyarországra – mondta el hazatérésének okát a fiatal kapus.

A tehetséges hálóőrt a DVSC vezetői is megkeresték, aki végül az Ajka ajánlatát fogadta el – Itthon több klub megkeresett, a DVSC is, de Nagy Sándor személyében egy rutinos, jó kapussal rendelkeznek, nem láttam annak a lehetőségét, hogy ez elkövetkező években az első csapatban játéklehetőséghez jutnék. Felmerült opcióként, hogy esetleg kölcsönadnak egy NB-II-es csapatnak, viszont az Ajka vezetői is megkerestek, akik most jutottak fel a másodosztályba, vázolták az elképzeléseiket, komoly céljaik vannak, ami szimpatikus volt számomra, így aláírtam egy plusz egy évre. Próbáltam számomra a legjobb döntést meghozni, fontos számomra, hogy minél több mérkőzésen pályára tudjak lépni.

– Három korosztályos válogatottban is szerepeltem, mióta kikerültem külföldre, sajnos nem kaptam meghívót, szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy ismét lehetőséget kapjak a nemzeti csapatban, úgy gondolom, itthon a szövetségi edző is jobban szemmel tud kísérni. A későbbiekben, ha ismét adódik rá lehetőség, ismét külföldön folytatnám a labdarúgást, de ha egy NB-I-es csapat megkeresne és látnám az esélyét, hogy bajnoki mérkőzésen pályára léphetek, nem zárkóznék el előle, még az sem elképzelhetetlen, hogy visszatérek Debrecenbe. Most viszont azért dolgozok, hogy az Ajkával minél jobban szerepeljünk a bajnokságban. A csapat majd 20-án kezdi el a felkészülést, de én már elkezdtem az edzéseket, szeretnék minél jobb formába kerülni – zárta mondandóját Deczki Máté.