DLA U15: Jól vizsgáztak küzdeni tudásból a fiúk

A Kecskemétet látta vendégül akadémiai csapatunk a hétvégi fordulóban.

0

u15-1-300x203 DLA U15: Jól vizsgáztak küzdeni tudásból a fiúk

Lendületesen játszott Garamvölgyi Péter legénysége az első félidőben, rákényszerítették akaratukat ellenfelükre, nyomás alatt tartották őket. Többször megbontották a Kecskemét védelmét, mögéjük tudtak kerülni, helyzeteket dolgoztak ki, de a befejezések pontatlanok voltak. A vendégek viszont átlövésből váratlanul megszerezték a vezetést és előnnyel vonulhattak szünetre. A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsolt a DLA, fokozták a nyomást, előbb Jaczkó Benedek révén egyenlítettek, majd Szakács Levente találatával megszerezték a győzelmet jelentő gólt.

A fiúk ötösre vizsgáztak küzdeni tudásból, a hátrány ellenére sem adták fel, mindent megtettek a győzelemért.

Szép volt srácok!

DVSC-DLA – KTE LA: 2:1 (1:1)

DVSC-DLA: Csapó, Mikuljuk (Bucsák 55’), Kokovai, Szabó, Vaskó, Horváth-Gaudi, Bóta, Jaczkó (Bökönyi 41’), Szakács, Batai (Csikós 74’), Karakas

Edző: Garamvölgyi Péter

Gólszerzők: Jaczkó 32’, Szakács 70’

Garamvölgyi Péter: Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy elterveztük, saját térfelére szorítottuk ellenfelünket, lendületesen futballoztunk. Sokszor kerültünk a Kecskemét védelme mögé, viszont lehettek volna kicsit pontosabbak a beadások, de voltak lehetőségek, hogy gólt, gólokat szerezzünk. Sajnos visszatérő probléma, hogy ezeket nem igazán tudjuk értékesíteni, pedig már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. Ellenfelünk viszont átlövésből megszerezte a vezetést. A fiúkat a hátrány még nagyobb erőbedobásra sarkallta, amiért nagyon büszke vagyok rájuk. Szünet után nagyon hamar sikerült egyenlítenünk, próbáltunk továbbra is nyomás alatt tartani a Kecskemétet. Azzal, hogy futnunk kellett az eredmény után, kissé görcsössé vált a játékunk, nem volt meg a kellő átütőerő a játékunkban. A játékosok viszont nagyon akartak, ennek eredményeképp sikerült fordítanunk és megőriznünk a vezetést. Összességében az első félidei teljesítmény az, ami a játékunkat jellemzi, de szünet után a srácok bebizonyították, küzdeni is tudnak. Örülök, hogy sikerült nyernünk, gratulálok a csapatnak, hogy sikerült fordítani és itthon tartani a három pontot. Az első félidei játékot kell minél hosszabb ideig fenntartani, akkor még eredményesebbek leszünk.