DSC-SI U17: Igazságos döntetlen a várisi derbin

A sportiskolások a városi rivális Loki Focisuli ellen léptek pályára az U17-es bajnokság 8. fordulójában.

0

IMG_2463-300x200 DSC-SI U17: Igazságos döntetlen a várisi derbinFotó: Rizán Zsolt

Egy izgalmas, jó színvonalú mérkőzést láthattak azok, akik szombat délelőtt kilátogattak a Sportcentrum pályájára. Meglehetősen sokan, 150-200-an voltak kíváncsiak a városi derbire. Az első félidőben Jankovics Sándor tanítványai játszottak jobban, uralták ezt a játékrészt. A 26. percben Tóth Máté góljával előnybe kerültek a sárga-kékek, majd egy percre rá Udvarhelyi találatával megduplázták előnyüket. A félidő hajrájában a vendégek is betaláltak, Pelles Gábor góljával visszajöttek a mérkőzésbe. Szünet után annyiban változott a játék képe, hogy a piros-fehérek birtokolták többet a labdát, veszélyesebben futballoztak. Ebben a játékrészben is a hajrában született újabb gól, ismét Pelles volt eredményes, ezzel pontot mentett a Loki Focisulinak.

Egy színvonalas, jó iramú és izgalmas mérkőzésen a csapatok igazságosan megosztoztak a pontokon. Arra viszont a szövetségben jobban oda kellene figyelni, hogy a játékvezetői hármas valóban három főből álljon, két sporival nem lehet levezetni egy mérkőzést.

DSC-SI – Loki Focisuli: 2:2 (2:1)

DSC-SI: Meszesán, Dihen, Udvarhelyi, Németh, Zsoldos, Papp P., Borsi, Nagy G., Zubora, Tóth M., Berki (Zsombik 46’)

Edző: Jankovics Sándor

Loki Focisuli: Ling, Törőcsik (Gellén 46’), Molcsányi (Valentin Zs. 46’), Nagy R., Kiss M., Pelles (Hraskó 85’), Bordás (Polonkai 61’), Széles, Valentin M. (Tassonyi 46’), Ferenczi, Bagdány (Lakatos 46’)

Edző: Gyarmati Zoltán

Gólszerzők: Tóth M. 26’, Udvarhelyi 27’ ill. Pelles 36’, 81’

Jankovics Sándor: Egy színvonalas, rangadóhoz méltó mérkőzést játszottunk a jól felkészített Loki Focisuli ellen. Az első félidőben nagyszerűen futballoztunk, a fiúk mindent megcsináltak, amit kértem tőlük, letámadtunk, ellenfelünk mögé tudtunk kerülni, két szép gólt szereztünk. Uraltuk ezt a játékrészt, de a Lokinak is voltak azért helyzetei, amikből egyet ki is használtak. A második félidőben bátrabban játszott ellenfelünk, többet birtokolták a labdát, veszélyeztettek, de nem éreztem azt, hogy ki tudnának egyenlíteni. Sajnos egy elkerülhető gólt kaptunk, kicsit határozottabbnak kellett volna lennünk a kapunk előtt. Összességében egy remek mérkőzést játszottunk, egy kis szerencsével akár nyerhettünk is volna, de igazságos eredmény született. Az gondolom, az ilyen mérkőzések szolgálják igazán a játékosok fejlődését, ez a 90 perc is bizonyította, jó úton járunk. Az viszont érthetetlen számomra, hogy egy városi rangadóra két játékvezető érkezett, még korosztályos bajnokságban sem lehet levezetni mérkőzést a kezdőkörből. Gratulálok a csapatomnak a mutatott játékhoz, de elismerést érdemel ellenfelünk is.