EHF Kupa: A TSV Bayer 04-Werkselfen a Vasutas ellenfele

Realizálódott, ami már a sorsolás pillanatában egyértelmű volt a német TSV Bayer 04-Werkselfen (leánykori nevén Bayer Leverkusen) 76–10-es összesítéssel lépett túl az EHF Kupa első selejtezőkörében a ciprusi A.C. Latsia Nicosia együttesén.

0

dvsc_leverkusen_ehf_19-300x169 EHF Kupa: A TSV Bayer 04-Werkselfen a Vasutas ellenfeleGrafika: dvsckezilabda.hu

A párharc mindkét meccsét Németországban rendezték az elmúlt hétvégén. Az első találkozónak a Leverkusentől 70 kilométerre található Bottrop, egészen pontosan a Dieter-Renz-Halle adott otthont. A német együttes 40–5-re nyert, így eldőlt a továbbjutás. A másnapi visszavágót már Leverkusenben, az Ostermann Arénában rendezték, s az előzmények ismeretében nem meglepő, hogy nem teltek meg a 3500 férőhelyes csarnok lelátói. A TSV Bayer 04-Werkselfen ezúttal 36–5-re nyert, s így 76–10-es összesítéssel jutott a tovább.

Az EHF Kupa második fordulójában tehát DVSC SCHAEFFLER– TSV Bayer 04-Werkselfen párharcot rendeznek. Az előzetes tervek szerint az első mérkőzés október 12-én, szombaton, 19 órakor kezdődik a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, míg a visszavágót október 20-án, vasárnap 16 órakor rendezik Leverkusenben.