Erőn felül, bravúrosan teljesítenek az Eötvös-lányok

A női röplabda NB-I-ben szereplő Eötvös DSE leküzdve minden nehézséget, kiváló eredményekkel örvendeztette meg a sportág szerelmeseit az idei bajnokság őszi szakaszában.

0

130013738_10157507682871366_4382744577151787725_o-300x200 Erőn felül, bravúrosan teljesítenek az Eötvös-lányok

Nemrégiben írtunk arról, a nehézségek ellenére milyen kiváló műhelymunka folyik az Interfencing berkein belül. Amit akkor leírtunk, egy másik debreceni egyesületre is igaz, az Eötvös DSE ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint a vívók, mégis szállítják a jó eredményeket. Szombathy András tanítványai az előző szezonban kivívták a jogot, hogy egy osztállyal feljebb, ez NB-I-ben indulhassanak. Nem is vallottak szégyent az első osztályban, a csonka bajnoki évet követően is megőrizték tagságukat.

Sokáig bizonytalan volt, hogy idén elindulhat-e az egyesület az NB-I-ben, de ismerve Szombathy András elhivatottságát, a sportág iránti szeretet, bizakodhattunk, hogy a 2020-2021-es bajnoki évben is lesz debreceni csapat az első osztályban. Ehhez viszont elő kellett teremteni a működéshez szükséges fedezetet, viszont nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem nyíltak meg azok a bizonyos pénztárcák. Pedig nem száz milliókról beszélünk, ennek töredékéből fedezni lehetne az alapköltségeket (nevezési dj, felszerelések, útiköltség, terembérlet). Csakhogy érzékeltessük, mekkora összegről van szó, két labdarúgó havi fizetéséből majd egy évig működhetne az egyesület, és nem feltétlenül élvonalbeli futballistáról beszélünk. Ennek ellenére nem akad támogató, a vezetőedző saját zsebből finanszírozza a költségek jelentős részét. Ennek így kell lennie?

Az anyagiak mellett más nehézségek is hátráltatták a munkát, a lányok terem híján játszótereken, parkokban, a Vekeri-tónál, vagy éppen otthoni környezetben készültek a bajnoki szezonra. Ez még köszönő viszonyban sincs az ideálissal, ennek ellenére és ezt videók, fotók bizonyítják, a játékosok jókedvűen végezték a munkát. Mindezek után azt gondolnánk, az Eötvös a pofozógép szerepét fogja betölteni az első osztályban, de a lányok alaposan ránk cáfoltak. Bár a járvány alaposan átírta a bajnoki menetrendet, a „B” csoportban, hét mérkőzés után a 3. helyen zárta a csapat az évet. Erre a bravúros teljesítményre nagyon kevesen számítottak, a lányok viszont bebizonyították, nem a pénz röplabdázik. Mi lehet a titok? A sportág iránti szeretet, az alázat, az elhivatottság és a kiváló csapatszellem.

Képernyőfelvétel-31-300x96 Erőn felül, bravúrosan teljesítenek az Eötvös-lányok

Az egyesület utánpótlás csapatokat is indít a korosztályos bajnokságban, mely sorozatban is kiváló évet zártak a gárdák. Az U15 5-3-as mérleggel a 3. helyről várja a tavaszi folytatást, az U17 veretlenül, játszmaveszteség nélkül vezeti a tabellát. Az U19-es csapat 5 győzelemmel és egy vereséggel a 2. helyen zárta az évet, míg az NB-II-ben induló U21-es alakulat 50 százalékos mutatóval a 6. pozíciót foglalja el a táblázaton. A fentiek ismeretében, erre szokták mondani, hogy nem semmi.

Az a munka, mely az Eötvös műhelyében zajlik, példaértékű, tiszteletet érdemel, látva az eredményeket, az a legkevesebb, hogy megemeljük a csapatok előtt a kalapunkat. Gratulálunk a debreceni hölgykoszorúnak és az edzőknek a nem mindennapi teljesítményért. Remélhetőleg városunk cégei látnak fantáziát az egyesületben és kinyílnak a pénztárcák, támogatóra talál ez NB-I-es klub. A lányok mindenképp megérdemelnék, megdolgoztak (nem fizetésért) érte, abban pedig biztosak vagyunk, még jobb eredményekkel hálálnák meg a szponzorációt.

KZT