Fájdalmas vereség Montenegró ellen

Nagyon fontos találkozót veszített el a magyar válogatott, amely így egyre nehezebb helyzetben találja magát a Japánban lévő világbajnokságon. Ezúttal négy debreceni játékos is szomorúan hagyta el a játékteret, ez pedig azt jelentette, hogy az ellenfélnél pályára lépő Lokista pedig örülhetett. A nap hőse azonban mindenképp Elke Karsten, aki egy előző napi ütközés után 12 gólt lőtt Kína ellen!

0

78431742_3161153467244565_8836753507664003072_o-300x200 Fájdalmas vereség Montenegró ellenFotó: MKSZ

Magyarország – Montenegró 24-25 (12-13)

A magyar válogatott rendkívül fontos mérkőzést játszott a Jelena Despotovicot is felvonultató Montenegró ellen. Ez a mérkőzés akár az olimpiai selejtező szempontjából is jelentős találkozó volt, hiszen a vesztes csapat fontos pontokat bukhat egy minden bizonnyal továbbjutó csapat ellen. A spanyolok elleni vereségből kellett felocsúdnia Rasmuessen kapitány lányainak, míg ellenfelünk két nehézkés győzelemmel kezdte a világbajnokságot. Nem kezdődött túl gólzáporosan az összecsapás, már ekkor látható volt, hogy nagy taktikai csata folyik a pályán, keménységgel tarkítva. A játékvezetők igyekeztek féken tartani főleg a montenegróiakat, így már a mérkőzés elején két kiállítást osztottak ki Jaukovicnak és Bulatovicnak, így a két kulcsjátékosát főleg védekezésben jegelte Johansson mester. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az egész első félidő során, nem alakult ki kétgólosnál nagyobb előny egyik oldalon sem. A mieink főleg a szélső posztokról voltak veszélyesek, kevés átlövés és betörés jellemezte játékunkat és ami még negatív volt, hogy szinte minden emberelőnyös vagy emberhátrányos helyzetből rosszul jöttünk ki. A második játékrész elején meglépett a magyar csapattól Montenegró, ekkor a támadójátékban nem tudtak hatékonyak lenni Kovacsicsék. Sikerült felzárkózni a félidő derekára, ám a hajrában ismét rátett egy lapáttal az ellenfél és ezt a vezetést már nem is engedte ki a kezéből. Egygólos vereséget szenvedett Magyarország, így három mérkőzés után 2 megszerzett ponttal áll és a biztos továbbjutáshoz, így az olimpiai selejtezőn való részvétel saját kézben tartásához kötelező legyőznie Szenegált és Romániát is. Ahhoz, hogy a magyar válogatott pontot vigyen a középdöntőbe, minimálisra csökkent az esély. Montenegró viszont kényelmes helyzetben és pozitív élménnyel várhatja a Románia elleni mérkőzést, amelyen egy esetleges győzelemmel biztossá válik, hogy visznek pontot a középdöntőbe.

Triffa Ágnes (nem kapott játéklehetőséget a mérkőzésen)

Kovács Anna (0 gól / 0 lövés, 00:25): Talán ő volt az, aki leginkább negatívan jött ki az eddigi két mérkőzésből. Jobbátlövőnk ezúttal először nem volt kezdő (korábban mindkét mérkőzésen ő volt a kezdő jobbátlövő), posztján a jobbkezes Tomori kezdett. A mérkőzés legvégén, mikor már eldőlt a találkozó, Kovács is pályára került 59 perc „padmelegítés” után egy 7-6 elleni támadásvariáció részeként, hogy aztán egy jó passz után lejöjjön a pályáról… Nehezen értelmezhető, hogy az addig stabil kezdőjátékosnak szánt (igaz nem túl jól teljesítő játékos) jobbátlövőjét miért „rejtette el” Rasmussen, majd még inkább kevésbé volt magyarázható, hogy végül 25 másodpercre miért hozza be…

Tóvizi Petra (1/1, lövőhetékonyság: 100 %, 42:55): Ismét valamivel több mint a mérkőzés kétharmadát játszotta végig a beállós, aki ezúttal is kulcsszereplő volt mind védekezésben, mind támadásban. Volt alkalom, mikor éppen klubtársa, Jelena Despotovic (akivel nagyon jó a játékkapcsolata) ellenében harcolt ki hétméterest. Egy helyzete volt, amely egy szemfüles megoldás után adódott, Tóvizi pedig ezúttal sem hibázott!

Vámos Petra (0/0, 8:00): Ezúttal kevesebb lehetőséget kapott a fiatal irányító, azt is főleg védekezésben, ahol jól látta el feladatát. Támadásban is hozzátett a játékhoz, egy gólpasszt is kiosztott, lövőhelyzetbe nem került. Számára nagyon fontos, hogy ilyen hőfokú és téttel bíró mérkőzéseken lépjen pályára és szerezzen rutint.

Jelena Despotovic (1/4, 25 %, 49:12): Montenegrói átlövőnk ezúttal a magyar válogatottal szemben érhetett el nagy sikert csapatával. Minden bizonnyal különlegesebb volt számára ez a mérkőzés, hiszen hazánkban kézilabdázik, így jól ismerik az ő játékát, ő pedig rengeteg információval rendelkezik a magyar válogatottról.Tíz perc híján végig játszotta a találkozót és bár támadásban ezúttal nem igazán lőtt hatékonyan, kemény védekezése sok esetben nehéz vagy megoldhatatlan feladat elé állította a mieinket. Láthatóan egyre inkább bíznak benne a válogatottnál, a védekezés mellett többet támad is. Ugyan egy gólt szerzett csak, ám három gólpasszt is kiosztott társainak. Ritka alkalmak egyike, mikor nem örültünk egy-egy jó megoldásának.

Korábban játszották:

Argentína – Oroszország 22-35 (12-17)

Az argentin válogatott ellen ezúttal az olimpiai bajnok Oroszország mérkőzött meg. Jól tartotta magát az dél-amerikai csapat az első félidőben, ám a második játékrészben már kijött a tudáskülönbség és hengerelt Ambros Martin csapata.

Elke Karsten (0/1, 0 %, 8:45): A mérkőzés 9. percében ütközött az orosz világklasszis Vjahireva-val, amely után mindketten a földön maradtak és ápolni kellett őket. Az orosz még visszatért a pályára, Karsten azonban már nem, így nélküle játszotta le a mérkőzés hátrelévő részét Argenitna.

Argentína – Kína 28-34 (13-18)

Megszerezte első győzelmét az argentin csapata, amely könnyedén intézte el Kínát. Már az első félidőben 5 góllal vezettek a dél-amerikaiak, akik közül egyértelműen kiemelkedett Elke Karsten, aki 12 gólt lőtt a mérkőzésen!

Elke Karsten (12/14, 86 %, 49:23): Elképesztő teljesítmény a friss DVSC játékostól. Világbajnokságon 12 gólt lőni egy mérkőzésen belül óriási dicsőség, amelyhez szívből gratulálunk balátlövőnknek! Ez egyben válasz is arra a kérdésre, hogy mennyire vészelte át az előző mérkőzésen történt ütközést.

Rádin Márkó