Heti program: az Újpesttel játszik a Loki, rajtol a kézilabda Eb

Szombaton női kézilabdázóink Siófokon vendégszerepelnek, míg férfi kosarasainkra Sopronban vár rangadó.

0

2022-01-10-2-300x177 Heti program: az Újpesttel játszik a Loki, rajtol a kézilabda EbFotó: DVSC

Január 10., hétfő. A DEAC férfi futsalosai bekapcsolódnak a Magyar Kupa küzdelmeibe, Elek Gergő tanítványai a Nyírség FC otthonában, Újfehértón lépnek pályára 19 órától. Ellenfelünk középcsapatnak számít a másodosztályban, ahol 4-1-8-as mérleggel a hetedik helyen áll. Az egyetemisták az új évben most játszanak majd először tétmérkőzést, amely kitűnő erőfelmérőnek ígérkezik az alapszakasz drámaian izgalmas végjátékát megelőzően. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a Nyírség jut a legjobb 16 közé.

Január 11., kedd. Rendkívül nehéz feladat vár a DVSE férfi vízilabdázóira, akik egyelőre pont nélkül sereghajtók az OB I-es bajnokságban. Süveges Máté legénysége 18 órai kezdettel a Szolnoki Dózsa otthonába látogat, amely az elmúlt évtized egyik legsikeresebb magyar csapataként hazai és nemzetközi fronton is mindent megnyert, jelenleg pedig a tabella harmadik helyét foglalja el. Az nem kérdés, hogy meg kell kezdeni a felzárkózást, de az első pontok megszerzéséhez kedden hatalmas bravúrra lenne szükség pólósainktól.

Január 12., szerda. Az már korábban kiderült, hogy idén nem utazik edzőtáborba a Loki, ám felkészülési mérkőzésekből így sem lesz hiány, elsőként a Kolorcity Kazincbarcikát látja vendégül Joan Carrillo csapata. A borsodiak jelenleg vezetik a harmadosztály Keleti csoportját, húsz mérkőzésen mindössze egyetlen vereséget szenvedtek, ám így is a debreceni alakulat tekinthető a 14 órakor kezdődő edzőmérkőzés esélyesének. A találkozóra Pallagon, zárt kapuk mögött kerül sor.

Január 13., csütörtök. Elkezdődnek a férfi kézilabda Európa-bajnokság küzdelmei, melynek két ország öt városa, köztük Debrecen ad otthont. A Főnix Arénában az első játéknapon 18 órától Szlovénia–Észak-Macedónia, míg 20:30-as kezdettel Dánia–Montenegró mérkőzést rendeznek. Pályára lépnek a DEAC férfi kézilabdázói is, méghozzá a Ligakupában, 18:15-től a Gyöngyöst látják vendégül Bíró Imre tanítványai.

Január 14., péntek. Mivel a gyöngyösiek feladták pályaválasztási jogukat, a két gárda második Ligakupa-mérkőzését is Debrecenben rendezik meg, méghozzá igencsak szokatlan időpontban, délelőtt 10 órai kezdettel. A DEAC jó eséllyel pályázik a csoportból való továbbjutásra, miután legyőzte a Mezőkövesd és az Eger gárdáját is, így két forduló után hibátlan mérleggel a kvartett élén áll.

Január 15., szombat. Első mérkőzését játssza az új esztendőben az Eötvös DSE női röplabdacsapata, amely 15 órától a Kispestet fogadja. A héten másodszor ugrik vízbe a DVSE, a debreceni alakulat 16 órától alsóházi rangadón látja vendégül a Kaposvár gárdáját. Folytatódik a férfi kézilabda Eb a Főnix Arénában, 18 órától Észak-Macedónia Montenegró legjobbjaival találkozik, míg fél kilenctől Szlovénia–Dánia rangadót rendeznek. A DVSC női kézilabdázói is rangadó előtt állnak, 18 órai kezdettel Siófokon lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Ismét szurkolhatunk a DEAC jégkorongozóinak, akik 17 órától a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában vendégszerepelnek, jó győzelmi esélyekkel. Nehezebb feladat vár a kosarasokra, Jorgosz Vovorasz tanítványai ugyanis 19 órától a bajnokság legjobb formában lévő együttese, a Sopron ellen játszanak idegenben.

Január 16., vasárnap. Második felkészülési mérkőzését játssza a DVSC, amely 14 órától az Újpestet látja vendégül Pallagon, zárt kapuk mögött. A Loki immár két hete készül a bajnokság január végi folytatására, hétfőn pedig az is biztossá vált, hogy Dzsudzsák Balázs is marad a klub kötelékében. A DEAC jégkorongozóira újabb idegenbeli ütközet vár, ezúttal 17:30-as kezdettel, az UNI Győr otthonában.

P.G.