Hozta a kötelezőt a kis DEAC

Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Püspökladány ellen egyetemi fiókcsapatunk.

0

69711645_2439299459497258_8239645112401920000_o-300x211 Hozta a kötelezőt a kis DEAC

Fotó: DEAC Facebook

A vendégek kezdték lendületesebben a mérkőzést, birtokolták a labdát, de igazán komoly helyzetig nem jutottak el, a DEAC védelme jól zárt. Fokozatosan játékba lendült Katona László együttese, Csák Zsolt révén három perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. Bő tíz perc múlva Rácsai Lajos is betalált, de a félidő hajrájában szépítettek a vendégek, ezzel visszajöttek a mérkőzésbe. A szépítő találat felbátorította a ladányi játékosokat, nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében. A fekete-fehér alakulat viszont biztosan őrizte előnyét, két újabb góllal pedig bebiztosították győzelmüket.

DEAC-II – Püspökladány: 5:1 (3:1)

DEAC-II: Dudás, Tóth Z. (Mizsák 46’), Ménes, Csák (Fodor 75’), Barabás, Rácsai (Bojti 66’), Molnár (Lévai 82’), Lakatos, Báló (Dénes 67’), Kocsis (Khalil 81’), Kincses

Edző: Katona László

Gólszerzők: Csák 22’, 25’, Rácsai 38’, Molnár 71’, Khalil 90’

Katona László: Most sem tudtunk a legerősebb összeállításunkban pályára lépni több meghatározó játékos hiányzott, de ez már szinte megszokott nálunk. Nem úgy indult a mérkőzés, hogy végül magabiztos győzelemmel fogunk zárni, a fiatalokból álló ellenfelünk fegyelmezetten és gyorsan játszott. Ennek ellenére sok helyzetet nem tudtak kialakítani, védelmünk jól működött. Szépen végigvitt támadások végén háromgólos előnyt tudtunk kiharcolni, de egy ki nem kényszerített hiba után szépített a Püspökladány. Ettől vérszemet kaptak, a második játékrészben megpróbáltak nyomást gyakorolni ránk, de előnyünk nem forgott veszélyben. Gyors kontrákkal operáltunk, sok helyzetet kidolgoztunk, kettőt sikerült értékesítenünk. Ha kicsit jobban élünk a lehetőségekkel, nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk, de nem lehetünk elégedetlenek.