Huszáros hajrá és győzelem Gyulán

Sokáig izgalmas volt a DEAC női futsalosainak gyulai vendégjátéka, ám a mieink a hajrában elléptek ellenfelüktől, s immár másodikak a bajnoki tabellán.

0

78679779_161542361879881_860210223434956800_o-300x200 Huszáros hajrá és győzelem GyulánFotó: DEAC

Rendkívül szorosan alakul a női futsal NB I idei kiírása: az első három helyezett ugyanis a forduló előtt két ponton belül helyezkedett el egymástól. A harmadik DEAC számára a tolnai fiaskó után vasárnap este újabb nagy kihívás következett: listavezetőt is megtréfáló Gyulai Amazonok vártak Üveges Katalin lányaira.

A találkozó esélyesének a mieink számítottak, ősszel 3-1-re nyert a DEAC, ezúttal pedig André Antónia góljával már öt perc elteltével vezettek az egyetemisták. Nem sokkal később szinte a semmiből érkezett a válasz Kurai Nikolett révén, ám a mieink lendülete nem hagyott alább, Krascsenics Csilla találatával a félidő derekán ismét a DEAC vezetett. Az utolsó percekben is inkább együttesünknek voltak helyzetei, de a szünetben maradt a 2-1-es vendégelőny.

A fordulás után alig egy perccel megszerezték a vezetést a mienk, Horváth Viktória volt eredményes. A folytatásban kezdeményezőbben lépett fel a Gyula, Kósa Viktóriának több védenivalója is akadt. Bálint Rebeka találata a szépítést jelentette a hazaiak számára, így a hajrára egygólos debreceni vezetésnél fordultak a felek. A végét ezúttal Üveges Katalin lányai bírták jobban, szép összjátékokat követően Czégény, Krascsenics és Horváth is betalált, így 6-2-es győzelemmel távoztunk Gyuláról. Az Astra döntetlenjének köszönhetően ráadásul immár második helyen állnak a mieink a bajnoki tabellán, innen várhatjuk a nagy rivális elleni, február 29-ei rangadót.

Gyulai Amazonok – DEAC: 2:6 (1:2)

DEAC: Kósa, Tóth N., Krascsenics, Horváth V., André

Cserék: Tóth R., Pócsik, Horváth P., Üveges, Czégény

Gólszerzők: Horváth (2), Krascsenics (2), André, Czégény