Ismét nehéz mérkőzés vár a DEAC kéziseire

Orosházán lépnek pályára az egyetemisták a hétvégi fordulóban.

0

                c_5bbb28108e703-300x225 Ismét nehéz mérkőzés vár a DEAC kéziseireFotó:deac.hu

Szabó Csaba tanítványai két bravúros győzelmen vannak túl, bebizonyították, létezik a DEAC-szív, két jóval erősebb csapat ellen tudták megszerezni a pontokat. Most sem vár rájuk könnyű mérkőzés, az NB-I-ből kiesett, de erős kerettel rendelkező Orosháza vár rájuk, akik másodikok a tabellán, de egy vereséget már elkönyvelhettek. Bár több húzóemberét lesz nélkülözni egyetemi csapatunk, ha meg tudják ismételni eddigi teljesítményüket és mindent ki adnak magukból, most is jó eredményt érhetnek el.

Szabó Csaba: Az Orosháza tavaly még az NB-I-ben játszott, de kiestek, a külföldi légiósaik távoztak, viszont a teljes magyar játékosállomány és szakmai stáb maradt. Egy nagyon erős, tudatosan felépített játékot játszó gárda, jó edzővel, viszont  megnézve a mérkőzéseiket, kiugró egyéni teljesítményt nem láttam náluk a videók alapján. Két meghatározó játékosuk van, Lele illetve Zubai Szabolcs, őket nem kell bemutatni, komoly első osztályú múlttal rendelkeznek, illetve Karap Gábor is nagyszerű teljesítményt nyújtott Balmazújvároson jobb átlövőként. Zubai sérülés után tér vissza, ellenünk már valószínűleg játszani is fog. A videóelemzések alapján próbálunk felkészülni azokból a dolgokból, amikből esetleg profitálhatunk, kérdés ezeket mennyire tudjuk érvényesíteni a pályán. Meg van, támadásukban, védekezésükben mit igyekszünk kihasználni, tudjuk, különböző helyzetekre hogy reagálnak, ezekre próbálunk felkészülni. Sajnos több húzóemberünk hiányozni fog a mérkőzésről, Bíró Ádám, Erdős Zoltán, Mezei Lajos egyéb elfoglaltságok miatt nem lesz ott a találkozón, illetve a régóta sérült Dobos Balázsra sem számíthatunk. Idén viszont két fiatal debütál, Szilágyi Gergő, Mezei Bence is a csapatba kerül, igyekszek nekik is lehetőséget adni a játék alakulásától függően, illetve azoknak is, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak.

Két bravúros győzelmen vagyunk túl, nagyon fontos, hogy ezt helyén tudjuk kezelni és a földön maradjunk. A hátralévő edzéseken és a mérkőzésen továbbra is 100%-ot kell nyújtanunk, maximális koncentrációra lesz szükség, a figyelem egy pillanatra sem hagyhat ki. Nem lesz egyszerű dolgunk, de a fiúk már sokszor bebizonyították, hogy helyén van a szívük, remélem nem fognak összeesni, ha esetleg pár góllal meglép az ellenfél, hanem megmarad a tartás és meg tudjuk nehezíteni az Orosháza dolgát.

Férfi kézilabda NB-I/B

Orosháza – DEAC NK KFT

10.13. 18:00      Orosházi Városi Sportcsarnok