Jankovics értékel 22. forduló: DVSC – UTE

1

jankovics-1-300x300 Jankovics értékel 22. forduló: DVSC - UTE

Egy idegenbeli pontszerzés után, rangadó várt a Lokira, a 22. fordulóban az Újpest látogatott a Nagyerdei Stadionba. Herczeg András már a Puskás ellen is gyors, pontos játékot várt a csapattól, amit jó 20 percig meg is valósítottak a játékosok és ugyan ezt kérte most is. A védelmet ismét át kellett variálni, Bényei visszatért, de Szatmári öt sárgalap miatt hiányzott, helyére a rutinos Mészáros került. Jovanovicra és Mengolóra viszont továbbra sem számíthatott. Bosszantó, hogy munkaidőben rendezték meg a mérkőzést, úgy gondolom, egy későbbi időpontnál nézőcsúcs született volna.

A DVSC úgy kezdte a találkozót, ahogy egy harmadik helyen álló csapattól elvárható. Azonnal támadólag léptek föl és már az első percekben hatalmas lehetőség nyílt előttük a gólszerzésre. Egy indítás került Takács elé, aki sajnos nagyon rossz és pontatlan megoldást választott, pedig belül Sós remekül követte a támadást és üresen érkezett. Egy ziccer lett elpuskázva. Azt gondolom, ha akkor gólt szerez a csapat, többgólos győzelem születhetett volna. Fölényben játszott a Debrecen, bátran, lendületesen játszottak, az iramra sem lehetett panasz. Adódtak még helyzetek előttük, de az utolsó passzokba hiba csúszott, időnként mintha kapkodást véltem volna felfedezni. A védekezéssel nem volt gond, jól zárták le a területeket az UTE gyors szélsői előtt, zártan, fegyelmezetten védekeztek. Az első játékrész gól nélkül zárult, a DVSC nagy iramot diktált, sajnos a játékot technikai hibák tarkították.

A második félidőben még nyíltabban, támadóbban játszott Herczeg András együttese, érződött, minél előbb szeretnék eldönteni a mérkőzést. Kicsit ki is nyíltak, ettől a vendégek előtt szabad terület adódott. A DVSC vezetőedzője nem véletlenül hívta fel a figyelmet Novothnyra, aki gólveszélyes játékos, egy rossz váltás következtében hozzá került a labda és élt is a lehetőséggel, megszerezte csapata vezető találatát. Rövid időn belül sikerült egyenlíteni, igaz ehhez kellett az újpesti kapus hatalmas hibája, de a mérkőzés utolsó perceiben egy védekezési hibát újra kihasznált az UTE, Tischler bravúros mozdulata után megszerezte a győztes találatot.

Úgy gondolom, jó mérkőzést láthattunk, a Debrecen bátran, lendületesen focizott, irányította a játékot. Ami döntött, a vendégek három helyzetükből kettőt kihasználtak, míg a Loki a sokból csak egyet tudott értékesíteni. Véleményem szerint, ez a játék biztató a jövőre nézve, ha ezt tudják a többi mérkőzésen is megvalósítani, jönni fognak az eredmények, a gólok. Szerintem hamarosan valaki nagyon beleszalad a „késbe”, ki fog szakadni a gólzsák és kevesebbet kell majd hátrafelé tekintgetni.

Nagy Sándor a gólokról nem tehetett, ami védenivalója volt, azt biztosan megoldotta. A védelem a két helyezkedési hibától eltekintve, ami sajnos sorsdöntő volt, biztosan állt a lábán, a középpályán Tőzsér, de főleg Bódi jó teljesítményt nyújtottak. Ami igazán probléma, a helyzetkihasználás. Takács, Könyves, Sós és Varga rendre rossz megoldást választottak. Taki, ha csak a lehetőségei felét kihasználná, vezetné a góllövő listát.

Két nehéz találkozó vár a csapatra, mindjárt szerdán a Honvéd elleni kupamérkőzés, akik nincsenek jó passzban, majd a Mezőköves elleni bajnoki szombaton. Ha azt a játékot nyújtják, mint az UTE ellen, szerintem nem lesz gond, bár a kupában két mérkőzésen dől el a továbbjutás, idegenben okosan kell játszani és mindenképpen gólt szerezni. Az a bizonyos gólzsák meg remélem, a Mezőkövesd ellen fog kinyílni.

1 Hozzászólás