Jankovics értékel: 20. forduló DVSC – Balmazújváros

Sajnos Paróczai Sándor az MLSZ-nél betöltött tisztsége miatt nem tudta tovább vállalni a szokásos, mérkőzések utáni értékelését. Vállalta viszont a számára szokatlan felkérést, a DVSC egykori kiváló játékosa, aki jelenleg a DSC-SI utánpótlásedzője, Jankovícs Sándor, így a továbbiakban ő mondja el véleményét a bajnoki mérkőzéseken látottakról. Sándornak köszönjük, az eddigi színvonalas tevékenységét és sok sikert kívánunk szövetségi munkájához.

0

jankovics-300x300 Jankovics értékel: 20. forduló DVSC – Balmazújváros

A téli felkészülés utáni első bajnoki mérkőzését játszották szombaton a Nagyerdei stadionban. A Loki Törökországban, addig a Balmazújváros itthon készült, a tavaszi rajtra, több edzőmérkőzést lejátszottak, de ezekből a találkozókból nem szabadott messzemenő következtetéseket levonni. Míg az Újváros erősítette keretét, addig a Debrecennél egy érkező volt, Novota helyére Kosickyt igazolták.

A DVSC egy rosszul sikerült, Dorog elleni kupamérkőzés után várta a bajnoki nyitányt. Herczeg András változtatni kényszerült a megszokott felálláshoz képest, Ferenczi és Jovanovic eltiltása miatt nem álhatott az edző rendelkezésére, helyükre Barnát és Filipet jelölte a kezdőbe.

Hideg idő és fagyott talajú pálya fogadta a csapatokat. Az első félidőben mindkét csapat visszafogottan játszott, kontrákra rendezkedtek be, ebben jobb volt az Újváros, több helyzetet is kidolgoztak. Debreceni oldalról viszont említésre méltó eseményt nem lehetett feljegyezni. Volt ugyan néhány kapuralövési kísérlet, de ezek semmiféle veszélyt nem jelentettek. Nagyon sok volt hazai oldalról az átadási hiba, a második passzok többnyire nem sikerültek. Nem voltak meg szélen a gyors, mélységi beindulások, ami eddig jellemezte a Loki játékát.

A játék képe nem változott a második játékrészben sem, a csapatok egymás hibájából éltek, ebből az újvárosiak jöttek ki jobban, akik ráadásul agresszívabban játszottak, a párharcok jelentős részét megnyerték. Mindkét együttes cserékkel próbálkozott, ez is a vendégeknek sikerült jobban, Rudolf és Rácz beállítása döntőnek bizonyult a végeredmény kialakulásának szempontjából, míg a debreceni cserék semmi pluszt nem tudtak hozzátenni a csapat teljesítményéhez. A játékosokat nem értékelném külön, mindenki jóval tudása alatt játszott.

Összességében azt kell mondanom, a Balmazújváros megérdemelten nyerte meg a nem túl színvonalas találkozót. Könyvesék rengeteg hibával, körülményesen játszottak, bedőltek az ellenfél provokálásának, ennek eredményeként sárgult be Barnán kívül a teljes hátsó alakzat. A futball örök igazsága, helyzetek nélkül nincs gól és ezekből debreceni oldalról csak elvétve láthattunk ezen a mérkőzésen. 

Biztos vagyok abban, Herczeg András rendezni tudja a sorokat, a csapat bizonyította ősszel, ennél sokkalj jobb teljesítményre képes. A következő bajnoki mérkőzésen, a Puskás ellen, de a szerdai Dorog elleni visszavágón is a jobbik arcát fogja mutatni a Loki, ha a hibákat kijavítják, meg lehet a továbbjutás és a bajnoki három pont is.