Paróczai Értékel

A Loki sikeres őszi szezont zárt, a csapat nagyszerű teljesítményének köszönhetően, a harmadik helyről várhatja a tavaszi folytatást.

0

 Paroczi Paróczai ÉrtékelA nyári felkészülés idején jól sikerültek az edzőmérkőzések, viszont a bajnoki rajtot két gyenge mérkőzéssel kezdte a csapat. Ez a két találkozó azt sugallta, pontokban és helyezésben nem lesz előrelépés, most is a kiesés elkerüléséért fognak harcolni. Erre alaposan rácáfolt a csapat, ha ránézünk a tabellára, 9 győzelem és 31 pont áll DVSC neve mögött, ez fantasztikus teljesítmény ahhoz képest, ahonnan elindultak. Mentálisan, morálisan, küzdőképességben hatalmas fejlődés volt tapasztalható, a mérkőzések 80%-ban jól játszó Lokit láthattunk.

Az előrelépéshez kellett Herczeg András kreativitása, váratlan taktikai húzásai, valamint a játékosok hozzáállása, Bódi érkezése. A változáshoz nagyon kemény munkára volt szükség. Ami még külön kiemelendő, a csapatot sújtó sérüléshullám dacára is a dobogón telelnek. Összességében folyamatosan fejlődött egyénileg és csapatszinten is a társaság.

Nagy Sándor az első mérkőzést leszámítva, végig kitűnő teljesítményt nyújtott, magabiztosan védte a kaput. Azt gondolom, tavasszal kapusgondok nem lehetnek, hiszen vele és Novotával két remek hálóőr áll a szakmai stáb rendelkezésére.

A védelemben mind az öten megbízhatóan teljesítettek, bár előfordultak hullámvölgyek, a hátsó alakzatot stabillá tették. Kinyiknek és Szatmárinak a figyelemben és fegyelemben kell előrelépniük, Bényeinek bátrabban kell felzárkóznia a támadásokhoz, Ferenczinek pedig a védőmunkáját kell sallagmentessé tennie.

A középpályás sor nagyon jól összeállt, Tőzsér igazi vezérré vált, húzóembere lett a csapatnak. Jovanovic végig egyenletes, jó teljesítményt nyújtott, kár volt az utolsó mérkőzésen történt meggondolatlanságáért. Bódi annak ellenére is erősítést jelentett, hogy érezhető volt a mérkőzéshiány nála az elején. Négy gólja és gólpasszai viszont magáért beszél. Varga Kevin szinte berobbant az NB-1-be, a jövő reménysége, nemhiába dicsérte játékát több sportlap is, sikeres futball karrier áll előtte. Sós Bencét sajnos sérülések hátráltatták, de bebizonyította, erőssége a csapatnak, kreatív, kicsit bohém, de csupa szív játékos.

Takács az első mérkőzésen szerzett sérülése után visszanyerte formáját és gólérzékenységével bebizonyította, helye van a csapatban. Könyves remek szezont tudhat maga mögött, a mérkőzéseken hatalmas munkát végzett, sérülése után kicsit nehezen tért vissza. Amiben nála hiányérzetem van, az a gólszerzés, remélhetőleg tavasszal ebben lesz előrelépés. Tabakovic is gólérzékeny, veszélyes támadó, kár, hogy megsérült. Mengolonak önzetlenségben, összjátékban kell fejlődnie, időnként jó teljesítményt nyújtott.

Akik kevesebb lehetőséget kaptak, bebizonyították, bármikor lehet rájuk számítani, mindegyikőjük jó játékos, ezzel versenyhelyzetet teremtenek a csapaton belül.

Herczeg András remekül változtatta meg a szerkezetet, kiszámíthatatlan taktikai húzásokkal lepte meg az ellenfeleket. Nagyszerűen nyúlt legtöbbször a mérkőzésbe, a cserék vagy gólokat szereztek vagy gólpasszokat adtak. Munkáját az MLSZ is elismerte azzal, hogy felkérték a válogatott szövetségi kapitányának, amit András nem fogadott el.

A szurkolókat is kiemelném, a mérkőzéseken remek hangulatot teremtve biztatták a csapatot, kár, hogy nem voltak többen a lelátón. Igaz, az előző évhez képest az átlagnézőszám növekedett, jó lenne, ha többen látogatnának ki a Nagyerdei Stadionba.

Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy ez úton kívánjak Boldog Új Évet minden DVSC szurkolónak és sikeres tavaszi szereplést a csapatnak.