Jégkorong: A Fehérvárral találkozik a DEAC az MK-döntőben

Érvényesült a papírforma a debreceni Magyar Kupa final four második elődöntőjében, a DEAC a Hydro Fehérvárral csatázhat az aranyéremért szombaton 18 órától.

0

168616782_3971202906290387_466187389455847046_n-300x200 Jégkorong: A Fehérvárral találkozik a DEAC az MK-döntőbenFotó: Hydro Fehérvár AV19

Az osztrák bázisú jégkorongligában szereplő Hydro Fehérvár AV19 együttese a szlovák bajnokságban vitézkedő DVTK Jegesmedvékkel találkozott – a Magyar Kupa elődöntőjében. A különleges párharcnak péntek délután a Debreceni Jégcsarnok adhatott otthont, a házigazda DEAC játékosai pedig a szó legszorosabb értelmében páholyból figyelhették a találkozót, miután az első elődöntőben 2–1-es győzelmet arattak a címvédő Ferencváros felett. A tét a fináléba jutás volt, amelyre az erőviszonyok alapján a fehérváriak pályáztak nagyobb eséllyel, miután történetük legjobb szezonját futották az ICEHL-ben, míg a miskolci alakulat szenvedős évet tudhat maga mögött, amelyet a kupában igyekezett megmenteni.

Már az első percektől érezni lehetett, hogy elitligában pallérozódnak a játékosok, remek tempóban kezdődött az összecsapás, a Fehérvár pedig Anze Kuralt révén alig három perc elteltével máris előnybe került. A harmad első fele egyértelműen a kék-fehérekről szólt, de Adorján védései és a kapuvas megakadályozta Anttl Karhula csapatát előnye növelésében, a szünet előtt nem sokkal pedig érkezett a slusszpoén, Szirányi Bence kipókhálózta a bal felső sarkot, így döntetlennél fordultak a felek.

A második felvonás már kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, de a gólokat ezúttal is a Fehérvár szerezte, amely két remek ellentámadás végén talált a miskolci kapuba. Előbb Hári János volt eredményes, majd Erdély Csanád lőtt a keresztvas alá, ezzel kétgólosra növelve csapata előnyét, de a DVTK nem adta fel, s fokozatosan átvette a játék irányítását. Újabb gól azonban már nem született a harmadban, így 3–1-es fehérvári vezetésről kezdődhetett a záró játékrész.

Mentek előre a szépítésért a piros-fehérek, de sokat hibáztak támadásban, a kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, kettős emberelőnyben Timothy Campbell lőtt bődületesen nagy gólt, a szakadék szélre taszítva ezzel a riválist. A hajrára fordulva Ritó László góljával szépítettek a Jegesmedvék, ám ennél többre már nem futotta erejükből, Hári János üres kapus találattal zárta le a nyitott kérdéseket. 5–2-es győzelmével a Fehérvár jutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol szombaton 18 órától a házigazda DEAC vár rá, míg a bronzéremért az FTC-Telekom és a DVTK csatázik majd.

Jégkorong Magyar Kupa, elődöntő

Hydro Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék 5–2 (1–1, 2–0, 2–1)

P.G.