Kézilabda: Ezüsttel zárták a tornát akadémistáink

Akadémiánk serdülő és ifjúsági csapata is győzött szombaton, így második helyen végzett az első alkalommal megrendezett DVSC Kézilabda Akadémia Tornán.

0

mindenkirály-300x169 Kézilabda: Ezüsttel zárták a tornát akadémistáinkFotó: akademia.dvsckezilabda.hu

A torna második napjára négy mérkőzés maradt, a játéknapot a mieink kezdték. Serdülőink a Kisvárda ellen léptek pályára és már rögtön a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. A hetedik perc végén már hét góllal vezettek a mieink, érezhetően nagyon motiváltan léptek pályára Márián Blanka lányai. Hiába tudta megszorítani a Dabast és a Hajdúnánást is a Kisvárda, a mieinkkel képtelenek voltak tartani a lépést. A csapat hatékonyságát jelzi, hogy minden mezőnyjátékos eredményes tudott lenni. A lányok jó teljesítménnyel zárták a tornát és végül második helyen végeztek.

Serdülő:

DVSC Kézilabda Akadémia – Kisvárda SE 36-12 (18-6)

DVSC Kézilabda Akadémia: Kiss B., Potor K. (kapusok) – Kovács N. 1, Ferenczi L. 5, Vida V. 1 (1), Hadházi D. 1, Szabó A. 2, Kostyó P. 2, Poczetnyik D. 2, Kaska K. 5 (1), Eszenyi G. 2, Kelemen D. 5 (2), Fodor V. 1, Véniger K. 6, Fábián A. 1, Fele P. 2 (1)

Edző: Márián Blanka

Egyel nagyobb korosztályban is DVSC – Kisvárda összecsapásra került sor. A tét a második hely megszerzése volt, hiszen a Kisvárda legyőzte a hajdúnánásiakat, mindkét együttes két ponttal állt. Jól kezdtek a mieink, az ellenfél szinte csak hétméteresből tudott betalálni. Az első félidő végére felzárkózott a Kisvárda, így két gólos debreceni vezetéssel fordultak a felek. A második játékrész közepétől megléptek a mieink, a két beállóst, Sápi Grétát és Török Lillyt képtelenek voltak tartani a szabolcsiak, de Csernyánszki Lili is nagyon eredményes volt. Tízgólos győzelmükkel ifjúsági együttesünk is a második helyen végzett a színvonalas tornán.

Ifjúsági:

DVSC Kézilabda Akadémia – Hajdúnánás Sport Klub (16-7) 34-22

DVSC Kézilabda Akadémia: Torda V., Tusz V. (kapusok) – Csernyánszki L. 7 (1), Budai F., Haja D. 3 (1), Török L. 5, Sápi B. 4, Panyi A. 1 (1), Román Zs., Makó Z. 2, Szabó D. 1, Rácz P. 1, Koczka L. 4 (2), Eszenyi B. 1, Sápi G. 4, Barati L. 1

Edző: Győrvári Viktor

A torna utolsó két mérkőzésén nem született meglepetés, a serdülőknél a Dabas, míg az ifjúságiaknál a Ferencváros aratott magabiztos győzelmet a Hajdúnánás ellen.

Végeredmény a serdülő korosztályban:

1 Dabas KC VSE 6 pont
2 DVSC Kézilabda Akadémia 4 pont
3 Hajdúnánás SK 2 pont
4 Kisvárdai SE 0 pont

Végeredmény az ifjúsági korosztályban:

1 FTC Rail Cargo Hungária 6 pont
2 DVSC Kézilabda Akadémia 4 pont
3 Kisvárdai SE 2 pont
4 Hajdúnánás SK 0 pont

Az ifjúsági korosztályban Csernyánszki Liliána lett a gólkirálynő!