Kézilabda utánpótlás: Világrekord kísérlet és debreceni győzelmek Szegeden

A DVSC SCHAEFFLER ifi és serdülőcsapata négy ponttal tért haza Szegedről.

0

e2514efc12d4fe082fdc20ab2f336dc3_XL-2-300x173 Kézilabda utánpótlás: Világrekord kísérlet és debreceni győzelmek Szegeden

Női ifjúsági I. osztály

Elképesztő gólesőt hozott DVSC-SCHAEFFLER női ifjúsági csapatának mérkőzése, hiszen az első félidőben 47 gól, míg a másodikban 45 találat esett, így egészen hihetetlen módon 92-szer zördült meg a háló a mérkőzés folyamán, ami azt jelenti, hogy 39 másodpercenként esett egy gól. Ami a legfontosabb, hogy a vendégcsapat tudott győzedelmeskedni a gólzáporban, így továbbra is őrzi második helyét a Keleti Csoportban Győrvári Viktor csapata. A szakvezető elégedett lehet a támadással és a lőtt gólok számával, a 42 kapott viszont nem a védekezés élességét dicséri. Folytatás november 20-án 14 órától az Orosháza ellen hazai pályán.

Győrvári Viktor: Világrekord kísérletet hajtottunk végre az ellenféllel megegyezésben ezen a találkozón, már ami a gólok számát illeti… Sajnos ezúttal sem kezdtük jól a mérkőzést, hamar időt is kértem. Az időkérésnek meg lett a foganatja és nagyobb tempót diktáltunk, amelynek is köszönhetően ritkán láthatóan sok gólt szereztünk az első félidőben. Kevés bevethető játékosom volt ezen a mérkőzésen, így a nagy tempónak köszönhetően a végére elfáradtunk, így a kapott gólok száma is megszaporodott. Nem irigylem a szegedieket, hiszen 42 lőtt góllal ritkán veszít egy együttes kézilabda mérkőzést!

PC Trade Szeged – DVSC SCHAEFFLER 42-50 (17-30)

 Leány serdülő I osztály

Szintén Szegedre utazott és győztesen hagyta el a pályát DVSC-SCHAEFFLER leány serdülő csapata is, amely gólszegényebb mérkőzést játszva 33-18-ra lépte le a vendéglátókat. Fokozatosan növelte előnyét a Loki, köszönhetően jó kezdésének, már az elején előnyben volt Márián Blanka együttese. A félidőben 7 góllal, a végén pedig 15 találattal volt jobb a DVSC, amely így jelenleg a Dabassal azonos pontszámmal második helyen áll a bajnoki táblázaton. Az ifi csapathoz hasonlóan serdülő csapatunk is november 20-án lép pályára az Orosháza ellen, a „kettős rangadót” a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban lehet megtekinteni 14 illetve 16 órától.

Márián Blanka:

Jó tempóban, dinamikusan kézilabdáztunk az egész mérkőzésen. Jól működött a védekezés, amelynek köszönhetően labdaszerzésekből gyors ellentámadásokat tudtunk eszközölni. Nagyon fontos volt a jó kezdés, amely megalapozta teljesítményünket az egész mérkőzésre vonatkozóan. Voltak pontatlanságok a befejezéseknél, illetve egy-egy elleni játékunk sem volt minden esetben hatékony, azonban csapatként tudtunk javítani. Úgy érzem egyre inkább kezd összeállni a csapat, az újonnan jöttek is egyre inkább felvették a tempót, a kapusteljesítmény is egyre inkább fejlődő pályára állt. Nagyon fontos, hogy ez a jó teljesítmény egyre inkább kitolódjon a szezon során és akkor elérhetjük azokat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé a szezon elején.

PC Trade Szeged – DVSC SCHAEFFLER 18-33 (10-17)

 

Rádin Márkó