Kiütéssel győzött a DEAC

Egy hónapnyi kihagyást követően lépett pályára a DEAC csapata: az alsóházban tanyázó, ugyanakkor számos tehetséges játékost soraiban tudó Phoenix Titans látogatott az Agrárra. A debreceniek várakozását emelte, hogy a már csak két hiányzója volt a csapatnak, így három teljes sor állt bevetésre készen.

0

Szalóki-Nándor-300x200 Kiütéssel győzött a DEAC

A találkozó első percétől fogva hazai dominanciát láthattak a kilátogató nézők. A gólok sorát a jó napot kifogó Fábián Donát nyitotta, majd Végh Ádám találatát követően is pacsizhattak a debreceniek. Fordulásig Fábián Doánt meg sem állt mesterhármasig, és Szalóki Nándor is betalált. Az 5:0-ás előny mellett azt is érdemes kiemelni, hogy Dorogi Kristófnak mindösszesen egyszer kellett védenie.

A második húsz percre szerkezetet váltottak a vendégek, de ez nem akadályozta a hazaiak gólgyártását. Dégi Gergely találatára még volt válasza a fővárosiaknak Jávor Ádám révén, ám a folytatásban szinte csak egy csapat volt pályán. Kácán Balázs megszerezte idei első találatát, majd Okos Csanád is megszerezte szokásos gólját. Dégi Gergely és Szalóki Nándor is duplázott, Lippai Péter megküzdött a saját góljáért, míg Fábián Donát már a negyediket jegyezhette fel: magabiztos, 13:1-es előnnyel várták a csapatok a folytatást.

Az utolsó harmadban már csak a győzelem különbsége volt a kérdés és a DEAC nem akart csalódást okozni a kilátogatóknak és az online nézőknek. A gólok sorát Pál Lóránt folytatta, majd Hojcska Péter és Nagy Máté is szépségdíjas találatot szerzett. Szalóki Nándor is négy gólig jutott és Végh Ádám is betalált még. A vendégek elszántságát mutatja, hogy ebben az etapban két gólt is szereztek, így 18:3-as végeredményt jegyezhettünk fel.

Osztálykülönbség alakult ki a csapatok között, így elég nagyarányú győzelmet arattak a debreceniek. Érdekesség, hogy már harmadik alkalommal sikerült 15 góllal legyőzni soros ellenfelét a debreceni csapatnak (a Torpedo és a Neumann gárdája is ekkora különbséggel szenvedett vereséget Debrecenben).

Érthetően elégedetten értékelt Lánczi András is játékos-edző. „Nagyon elégedett vagyok a mutatott játékkal és a helyzetkihasználásunkkal is. Ez a nagy különbségű győzelem azért is értékes, mert ügyes játékosok alkotják a Phoenix Titans gárdáját is. Egyénileg és csapatként is jól muzsikáltunk, öröm volt a játékunkat nézni. Jónak tartom, hogy folyamatosan emelkedik a nézőszámunk, köszönjük a most kilátogatóknak is a szurkolást. Remélem, hogy még jobban ránk irányul a debreceni sportközönség figyelme, mert az a társaság megérdemli ezt és még sok örömöt adhat!”

Férfi OB II, 13. forduló:
Debreceni EAC – Phoenix Titans 18:3 (5:0, 8:1, 5:2)
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka, 80 néző
Vezette: Hoffmann Tamás, Tóth Kriszitán

DEAC pontszerzői: Szalóki Nándor (4+1), Fábián Donát (4+0), Végh Ádám (2+2), Dégi Gergely (2+1), Pál Lóránt (1+2), Okos Csanád (1+1), Lippai Péter (1+1), Hojcska Péter (1+1), Füzesi Csaba (0+2), Kovács Gergely (0+2), Kácán Balázs (1+0), Nagy Máté (1+0), Fábián Dániel (0+1), Lánczi András (0+1), Tarsoly Ádám (0+1)