Kosárlabda: A vesszőfutás folytatódott

A nyolcadik forduló sem hozott csodát a férfi kosárlabda NB I A csoportjában. Az egyetemisták nem törték meg a hetek óta tartó hagyományt, kikaptak Zalában. Kilencszáz kilométert utazni a pofonért luxus. Sajnos mostanában ez az extra jut a rajongóknak.

0

Kepernyofelvetel-92-300x176 Kosárlabda: A vesszőfutás folytatódottFotó: deac.hu

Pedig úgy indult, hogy kezdtük dörzsölni a tenyerünket. Na végre, kiáltottak fel a szkeptikusok, a hitetlenek. Ezt vártuk! Lehet itt kérem pontokat szerezni!

Pont fordított mutatóval állt a két gárda. A dunántúliak öt győzelmet és két zakót, a hajdúságiak ennek reciprokát tudhatták magukénak. A harmadik percben vezettek is Polyákék hat nullra. Három minutummal később a ZTE trénere, Sebastjan Krasovec kikérte magának a látottakat és kikérte első idejét. Ez sem sokat használt, mert az ellenfél – a Debrecen – már 15-6-ra vezetett. De jött Trice, majd Zsíros és zárkóztak a kékek. Az első etapot így is hat ponttal zárta a DEAC.

A második negyed elején állva hagyta házigazdáját a fekete-fehér alakulat. Egy 11-2-es rohammal már 33-18-at mutatott a nagy tábla nem a vendéglátóknak. A végére összekapták magukat Rakicevicék és feljöttek öt pontra.

Aztán a szünet után elfelejtettek szólni Gumbséknak, hogy a pihinek vége, de a meccsnek nem. Előjött a szokásos DEAC blokk, de nem a palánkok alatt, hanem a fejekben. Feljavult a ZTE, a Dedek legénység pedig kereste a helyét. Az egyedüli kivétel Mócsán volt. Ő próbált úrrá lenni a lassan feltámadó káoszon, de így is 64-58-as hazai előnnyel indult a záró szakasz.

Izgalmas vég vette kezdetét. Még egyszer feltámadt a Debrecen, 68-67-re átvette a vezetést, de Zsíros és O’Reilly hármasaival újra fordított a Kerámia. Másfél perc volt hátra, egy pontra zárkózott a Tóth Ádámot agyrázkódás miatt nélkülöző egyetemi klub, amikor Trice dobott egy triplát faulttal. Gumbs engedte el kintről, de homályba ment, O’Reillynek pedig elég volt az egyik büntetőt a gyűrűbe dobni, kialakította az öt pontos hazai sikert.

Nincs új a nap alatt. Az eddig lejátszott nyolc mérkőzésből hatot bukott el a Dedek csapat. Mindössze a Nyíregyházát és a Paksot – utóbbit idegenben – sikerült legyőzni. A tabella alsó régiójában tanyáznak a fiúk, ami messze elmarad az idény eleji tervektől. Most a cél: ne essünk ki. Bár tény, sok meccs van még hátra, legközelebb például szombaton este is lesz egy, amikor a Szegedet fogadjuk. Fogadjunk, hogy izgalmas lesz!

Zalakerámia ZTE KK – DEAC 84 -79 (16-22, 21-20, 27-16, 20-21)

Zalakerámia ZTE KK: Trice 22/6, O’Reilly 12/3, Polster, Smith 12, Ostojic 16

Cserék: Keller 5/3, Zsíros 6/6, Csuti 1, Szalay, Rakicevic 10

Edző: Sebastjan Krasovec

DEAC: Scott 12/6, Polyák 5, Gáspár 6/6, Drenovac 15, Taylor 9

Cserék: Balázsi, Gumbs 8/3, Garamvölgyi 2, Mócsán 22/15, Kenéz

Edző: David Dedek

W.Gy.