Marcsi már túl a 60-on

Természetesen nem Fábián Mária korára céloztunk a címben, hanem arra, hogy a debreceni súlyemelő hölgynek már sikerült több mint 60 kilót a feje fölé löknie. Marcsi az elmúlt időszakban is gőzerővel készült, célja, hogy az Európa-bajnokságon sikeres gyakorlatot mutasson be 55 és 65 kilón.

0

Képernyőfelvétel-134-300x181 Marcsi már túl a 60-on

 – Én abszolút úgy álltam a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzethez, hogy nem vagyok hajlandó félni, megbetegedni. Ugyan úgy edzettem, mint előtte, sőt, talán még rátettem egy lapáttal, úgy voltam vele, nem állok le, mert ha nem edzhetek, akkor leszek beteg, nekem a munka erősíti az immunrendszeremet. Természetesen ügyeltem a biztonságra, én is betartottam azokat az előírásokat, melyeket az Operatív Törzs megfogalmazott a sporttevékenység tekintetében – fogalmazott országos bajnokunk. – Sajnos edzőm, Kecskés Zoltán nem lehetett jelen az edzéseken, de minden tréningről készült video, melyeket elküldtem neki, így sikerült korrigálni a technikai hibákat. Mióta enyhítettek a szigorításokon, ismét együtt készülünk. Ez meg is látszik a teljesítményemen, egy-két apró technikai változtatásnak köszönhetően sikerült kiszakítanom az 52 kilót és kilöknöm a 62-őt. Nagyon boldog vagyok, hiszen az elmúlt fél évben egyszer sem tudtam a 60-as teljesíteni. Én mindig többet és többet szeretnék, nem elégszek meg ennyivel, nekem kellenek a piros tárcsák, de türelmesnek kell lennem. Most egy öthetes alapozó időszakban vagyok, melynek végén maxolunk, bízok benne, sikerül majd teljesítenem az 55 és 65 kilót. Ehhez még biztosabbá kell tenni a felvételt, ha jön még egy kis erő, illetve a váll mobilitást tudjuk javítani, akkor sikerülni fog. Úgy érzem, bennem van mindkét súly, de nem szabad kapkodni, szépen lépkedünk egy-egy kilónként feljebb.

 – Jelenleg még nem lehet tudni, hogy alakul verseny szempontjából az év, az viszont biztos, az Európa-bajnokságon dobogóra lépek. Az összetett eredményemmel kivívtam a jogot, hogy ott legyek Hollandiában november 28. és december 5. között. Szeretném 55 és 65 kilóval zárni a kontinensviadalt, ha sikerül, elégedett lehetek. Jó lenne egy-két felhozó verseny, nagyon remélem, előtte megrendezik az országos bajnokságot, illetve még egy-két kisebb versenyen elindulhatok – zárta mondandóját Fábián Mária.