Megtorpant a kis Loki

Négy győzelem és egy döntetlen után szenvedett vereséget a DVSC fiókcsapata, a 10. fordulóban a Salgótarjánnal szemben maradtak alul 3:2-re.

0

DSC6189-Medium-1-300x204 Megtorpant a kis LokiFotó: dvsc.hu

A hétközi fordulóban döntetlenre végzett Szatmári Csaba együttese Tiszafüreden, de hétvégén arra készült a debreceni gárda, hogy újra a győzelem ösvényére lépve behúzzák a Salgótarján elleni mérkőzésüket. A kis Loki szakvezetője egy helyen változtatott a szerdai kezdőn, a Kapuban Zöldesi váltotta Hrabinát, egyébként ugyan abban a felállásban küldte pályára csapatát, mint szerdán.

Nagy elánnal vetették magukat a mérkőzésbe a piros-fehérek, az első percektől támadólag léptek fel, próbálták rákényszeríteni akaratukat a vendégekre. A 9. percben hazai gólnak örülhetett a debreceni publikum: Sármány lépett be a jobbösszekötő helyére, középre adott, Juhász közelről pedig az üres kapuba lőtt. Továbbra is veszélyesen futballozott fiókcsapatunk, akár növelhették volna előnyüket, de a befejezéseknél nem volt meg a kellő higgadtság. A 40. percben a semmiből egyenlített a Salgótarján, miután egy erősen véleményes büntetőt értékesített, így 1:1-es döntetlennél vonulhattak a játékosok szünetre.

Ahogy az elsőt, a második játékrészt is góllal kezdte a kis Loki: Sármány iramodott meg a baloldalon, igazított egyet a labdán, majd a hosszú alsóba gurított. Nem örülhettek sokáig a vezetésnek a hazaiak, szinte azonnal egyenlítettek a vendégek. Szatmári Csaba cserékkel próbálta frissíteni csapatát, mentek is előre a debreceniek, de csak nem tudták túljuttatni a labdát a gólvonalon. Nem úgy ellenfelük, akik harmadjára eljutva Zöldesi kapujáig, megszerezték a győzelmet jelentő találatot.

DVSC-II. – SBTC: 2:3 (1:1)

DVSC-II. : Zöldesi – Tordai, Gellén, Kovács R., Fűzfői – Sárosi, Juhász, Talpalló (Bene 61’), Nikitscher – Sármány, Szabó Á. (Bökönyi 76’)

Vezetőedző: Szatmári Csaba

Gólszerzők: Juhász 9’, Sármány 50’

Szatmári Csaba: Nem játszottunk rosszul a mérkőzésen, két alkalommal is vezetést szereztünk, a gólokon kívül pedig kétszer is a kapufát találtuk telibe, és több helyzetet is kidolgoztunk. Az ellenfelünk kis túlzással három helyzetből háromszor volt eredményes, elsősorban szélső indításokból tudtak zavart okozni a védelmünkben. Amit kifejezetten sajnálok, hogy egyszer sem sikerült megtartunk az előnyünket, gólra góllal válaszolt az SBTC, amely elsősorban remek helyzetkihasználásának köszönheti a győzelmét, nekünk ezen a téren még van hova javulnunk.

KZT