Mesehősök -DEAC újratöltve

Ismét az IBK Cartoon Heroes vendégeiként lép parkettre a DEAC floorball gárdája, ám ezúttal a Magyar Kupa sorozatában mérkőznek meg a felek. A múlt heti lüktető mérkőzésből kiindulva most is kellemes floorball csemege vár a csapatokra és a szurkolókra egyaránt.

0

Radványi-Balázs-és-Lippai-Péter-300x200 Mesehősök -DEAC újratöltve

Az előző heti mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is tartalékosabb kerettel kénytelen pályára lépni az egyetemista gárda. A múlt héten összesen három gólt szállító Okos Csanád-Pál Lóránt duó ezúttal nem tud rendelkezésre állni, valamint a kapuban parádézó dr. Héjja Gábor sem tart a csapattal. Bevetésre jelentkezik viszont Radványi Balázs, akire főleg támadásépítésben hárulhat fontos szerep. Rajta kívül a kapuban Dorogi Kristóf jelentheti a stabilitást, míg a védelemben Lippai Péter és Szabó Bence érkezése jelenthet új impulzusokat. Rajtuk kívül Nyisztor Szabolcstól és Varga Gergőtől remélik a ponterősebb játékot a debreceni csapat szurkolói.

A hazaiaknál is lesz változás a múlt hetihez képest. Molnár Szabolcs vezetőedző három soros játékot is felvállalhat a debreceniek ellen. Kérdés, hogy mennyire akar rárontani ellenfelére a mesehősök gárdája. Az előző heti tapasztalatokból kiindulva szélsőséges játékra képes a hazai együttes, egyes pillanatokban szépen tudták koordinálni a mérkőzést, míg máskor inkább a kapkodás és a rossz döntések jellemezték a csapatot. Akikre biztosan figyelniük kell a debreceni védőknek, azok a Dávid-testvérek, Kovács Gergely, a Pupek-testvérek, vagy a várhatóan ezúttal bevetésre kész Varga Dénes lehetnek.

Az, hogy ez a mérkőzés lesz a kupahétvége slágere, az a múltból is ereztethető. Az eddigi 20 mérkőzés során 9 alkalommal született debreceni siker, szintén 9 alkalommal az IBK csapata nyert, míg 2 döntetlent is feljegyezhettünk. A Magyar Kupában már öt alkalommal találkoztak a felek, itt a mérleg a házigazdák felé billen 3 győzelemmel, amellyel szemben 2 cívisvárosi sikert jegyezhettünk fel. Ugyanakkor a mesehősök legyőzése mindig jó ómennek bizonyult a sorozatban, amikor ezt a debreceniek megtették, akkor meg sem álltak a döntőig (2005, 2010). Jó lenne, ha ez a sorozat ezúttal is folytatódna!

Burai Péter, a DEAC védője ezúttal is kiélezett csatát vár: „A múlt heti meccsen sikerült egy tartalékos csapattal erőn felül teljesíteni és elhozni egy pontot a CH otthonából. Az előttünk lévő mérkőzésen is szoros csatát remélek, viszont bízok benne, hogy pontosabbak leszünk a kapu előtt, míg hátul stabilabb lesz a védekezésünk. Fontos lesz továbbá, hogy jól osszuk be az energiánkat, mert előfordulhat, hogy hosszabbításra kerül sor.”

A hazaiak részéről Kovács Gergely vezette fel a találkozót: „A mérkőzést követően sok negatív, viszont nulla pozitív dolog kavargott bennem, és ez nem kizárólag az eredmény miatt. Azt várom, hogy vasárnap este legyenek majd hazafelé pozitív gondolataim, örülhessek a csapat teljesítményének, ha ez megvan, akkor örülhessek a sajátoménak is. Biztosan sokkal bátrabban, lelkesebben áll majd a DEAC a meccshez a múlt heti végszó után, mint ahogy azt szombaton tette a kezdésnél, így erre nagyon kell majd figyelnünk. Bízom a győzelmünkben és ezzel a továbbjutásunkban, de ehhez nekünk is tennünk kell.”

Akik ezúttal is szeretnének a debreceniek győzelméért szorítani, azoknak ezúttal sem kell feltétlenül Érdre utazniuk, a csapat facebook oldalán ezúttal is követhető lesz a találkozó minden sorsdöntő pillanata.

Magyar Kupa, 2. forduló (legjobb 8 közé kerülésért)
IBK Cartoon Heroes-Kinizsi – Debreceni EAC
október 14. (vasárnap), 18:30
Érd, Batthyány Sportiskola