Nagyot küzdött csapatunk Nyíregyházán

A DLA U13-as csapata a második félidei jó játékának köszönhetően ponttal tért haza a szabolcsi fővárosból.

0

37-1-300x180 Nagyot küzdött csapatunk Nyíregyházán

Már a mérkőzés elején hátrányba került csapatunk, a védelem határozatlanságát azonnal kihasználták a hazaiak, majd nem sokra rá az újabb hibát is góllal büntették. Érezhető volt, ez megfogta a játékosokat, időnként kapkodva, pontatlanul játszottak, de ennek ellenére sikerült szépíteniük, viszont a játékrész vége előtt ismét betalált a Nyíregyháza. Németi János, aki ezen a találkozón Fikker Ferenc egyéb elfoglaltsága miatt irányította a csapatot, rendet tett szünetben a fejekben, mert egy egészen más felfogású csapat futott ki a pályára a második félidőben. Átvették a játék irányítását, birtokolták a labdát, meg volt a kellő tűz és az akarat a srácokban. Fölényük eredményességgel párosult, sikerült kiegyenlíteniük, sőt, a győzelemhez is közel álltak.

Hatalmas lelkierőről tettek tanúbizonyságot akadémistáink, hiába a kétgólos hátrány, nem törtek össze, összeszedték magukat és megmentették az egyik pontot.

Szép volt srácok!

Nyíregyháza – DVSC-DLA: 3:3 (3:1)

DVSC-DLA: Bíró, Pirka, Török, Varga, Szuháj, Schneider, Oláh, Tóth B., Butor, Kovács, Hornyák

Cserék: Tomosi, Molnár, Vida, Sain, Horváth, Ludmány

Edző: Németi János

Gólszerzők: Schneider, Vida, Szuháj

Németi János: Nagyon rosszul kezdtünk, már az első percben elkövettünk egy komoly védekezési hibát, amit ellenfelünk ki is használt. A gól megfogott minket, újabb hibát vétettünk és már kétgólos hátrányba kerültünk, de sikerült szépítenünk, viszont szünet előtt ismét betalált a Nyíregyháza. Elkerülhető gólokat kaptunk, nem koncentráltunk eléggé és nem voltunk elég agresszívak. Szünetben sikerült felrázni a srácokat, rendezni tudtuk a sorokat, ennek eredményeképpen a második félidőben sokkal harciasabban és agresszívabban futballoztunk, irányítottuk a játékot. A védekezésünk is feljavult, ellenfelünk nem tudott helyzeteket kidolgozni, támadásainkat siker koronázta, sikerült kiegyenlítenünk. Az utolsó percben akár a győzelmet is megszerezhettük volna, de kihagytuk a hatalmas lehetőséget. A csapat minden dicséretet megérdemel, kétgólos hátrányból is sikerült felállni, voltak kiemelkedő teljesítmények, de mindenkin érezhető volt a nagy akarat, és az elszántság.