Rangos elismerést vehetett át Battai Sugár Katinka

A DEAC klasszisának a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) kongresszusán adták át a díjat.

0
Sugi_FIE_dij-300x168 Rangos elismerést vehetett át Battai Sugár Katinka
.

Fotó: FIE

Az ezért járó díszes plakettet ma vehetett át a DEAC világbajnoka Lausanne-ban, a Nemzetközi Vívó Szövetség kongresszusán. A debreceni kiválóság edzője, Dávid László érthetően nagyon büszke tanítványára.

– Hozzászoktunk már ahhoz, hogy Sugi olyan eredményeket ér el, ami korábban nem volt megszokott a helyi vívósportban. Tavaly minden korosztályos nemzetközi versenyén dobogóra állhatott, a kiegyensúlyozott teljesítmény eredménye az összetett világkupa-győzelem. Ilyen eredmény már nem a véletlen, vagy csupán a tehetség eredménye, hanem a szakmailag jól végzett munkáé. Ez nekem is megfelelő visszajelzés, hogy jó úton járunk. Az, hogy megnyerte az összetett junior világkupát nagyon sokat jelent az egyesületben dolgozó minden vívónak és szakembernek – hangsúlyozta Dávid László.

Jövő héten utazunk Ricsivel (Osváth Richárd kerekesszékes vívó – szerk.) az Európa-bajnokságra, Sugár pedig egy héttel később felnőtt Grand Prix-re megy. Eközben Bányay Marcell harcol a junior válogatottságért, Kónya Csenge pedig a kadetért. Még karácsony előtt megrendezik a felnőtt országos bajnokságot, amelyen természetesen érdekeltek leszünk. Nálunk vívóknál az októbertől februárig tartó időszak a legsűrűbb, hiszen minden héten verseny van, szóval nem fogunk unatkozni – zárta gondolatait a mesteredző.