Sikeres évet zárt a Sportcentrum

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzői 2021-ben is kiváló eredményekkel örvendezették meg városunk sportszerető közönségét.

0

4615_web-300x222 Sikeres évet zárt a Sportcentrum

Bátran kijelenthetjük, az idei esztendő sikertörténet volt a Sportcentrum életében, egyik, hanem a legjobb évét zárta városunk második legnagyobb egyesülete. Aranyérmek, országos csúcsok tekintetében nem volt hiány, szinte minden szakág szállította a jó eredményeket.

A sikerekből az atléták alaposan kivették a részüket, hazai és nemzetközi rekortánon, fedettpályán és szabadtéren sikert-sikerre halmoztak a felnőtt és utánpótlás sportolók. Felsorolni is hosszú lenne az összes eredményt, hiszen szinte minden napra jutott egy. Kozák Luca, Kerekes Gréta, Szilágyi Réka, Klekner Hanga, Gulyás Vera, Koroknai Máté és testvére, Tibor, Horváth Dániel, Arany Attila hozták szokásos jó formájukat, újabb érmekkel, bajnoki címekkel örvendeztették meg a debreceni atlétika szerelmeseit. Korosztályos szinten is remekeltek a Sportiskolások, K. Szabó Gabriella (év végétől már pécsi színekben versenyez), Dávid Anna, Bányai Netta, Darai Laura Zita, Balogh Laura, Kuszkó Lara, Keszthelyi Szonja, Szőke Gréta, Balogh Csenge, Hodossy-Takács Sámuel, Török Gergely, Jakab András, a Chrobák testvérek, Török-Kelemen Tamás, Gyönyörű Gergely, Czene Dániel Gábor szállították a jó eredményeket.

Az év legnagyobb sikere, hogy négy atlétánk, Kozák Luca, Kácser Zita, Szilágyi Réka és Koroknai Máté képviselte városunkat a tokiói olimpián. Klekner Hanga az U23-as, míg K. Szabó Gabriella és Hodossy-Takács Sámuel az U20-as Európa bajnokságon öregbítették városunk hírnevét.

A Sportcentrum vezetőinek munkáját dicséri, hogy Debrecen adhatott otthont a csapatbajnokság elődöntőjének, valamint az Atlétikai Magyar Bajnokságnak.

Az úszók is alaposan kitettek magukért, a Sportcentrum színeiben versenyző Senánszky Petra és Holoda Péter magyar rekordot javítva nyertek bajnoki címeket. Azt, hogy kiváló műhelymunka zajlik ebben a szakosztályban, a fiatalok bizonyították, akik idén is bőségesen termelték az érmeket.

A cselgáncsozók sem maradhatnak ki a sorból, Raus Kíra, Süveges Fanni, Fedora Ferenc az országos bajnokságon és sok más versenyen bizonyította tehetségét. A vívókat is meg kell említeni, a kadett bajnoki ezüsttel büszkélkedhető Nagy Blanka, már a felnőttek között is letette névjegyét, 5. helyen zárva a Magyar Kupában. Dobi Lili az Ifjúsági Triatlon Európa-bajnokságon, a mix váltó tagjaként nyert aranyérmet, míg kerékpározónk, Kovács Korinna magyar bajnoki címet ünnepelhetett.

Kézilabdában sincs hiány tehetségekből, idén is sok fiatal kapott meghívót a korosztályos válogatottakba. Nem lenne teljes a sor a tollaslabda nélkül, mely sportágban is jeleskedtek a Sportiskolások, Tóth Kristóf élete első felnőtt országos bajnokságán állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Felsorolásunkban csak szemezgettünk a DSC-SI idei sikereiből, ám már ezek az eredmények is bizonyítják, kiváló évet produkáltak sportolóink.

Köszönet a DSC-SI vezetőinek, edzőinek, sportolóinak, hogy 2021-ben is szép eredményekkel örvendeztettek meg minket!

KZT