Tóth Zsóka vezérletével fölényes győzelmet arattak a lányok

A DLA-DEAC U14-es csapata a Diósgyőr ellen megszerezte első tavaszi pontjait.

0

56823363_2098692610427902_6624962203399225344_n-300x169 Tóth Zsóka vezérletével fölényes győzelmet arattak a lányok

Nagyszerűen kezdtek Kósa Viktória tanítványai, már a 3. percben megszerezték a vezetést, a négy gólig jutó Tóth Zsóka első találatával. Nagyon összeszedetten játszottak a lányok, nem látszódott, hogy milyen problémákkal kellett megküzdeniük az elmúlt hetekben. A 35. percben ismét Tóth Zsóka lépett elő főszereplővé, góljával már kettőre növelte előnyét csapatunk. Szünet után is fegyelmezetten, koncentráltan futballoztak a lányok, szép támadásokat vezettek, a 42. percben pedig Helmeczi Petra is feliratkozott a gólszerzők közé. Nem álltak le a lányok a biztos vezetés tudatában, nagy kedvvel fociztak, gólra törően játszottak. A gól nem is maradt el, sőt, Tóth Zsóka egymás után kétszer is beköszönt a borsodiak kapujába, majd Helmeczi Petra második góljával megadta a kegyelemdöfést a Diósgyőrnek.

Az a munka, mit az elmúlt időszakban elvégeztek a lányok, beérni látszik, szépen összekovácsolódott a csapat, egyénileg is sokat fejlődtek a játékosok. Ehhez párosult a már eddig is jellemző nagy akarat és alázat, ezekkel együtt várható volt, hogy eredményesen fognak szerepelni. Csak így tovább!

Szép volt lányok!

DLA-DEAC – DVTK: 6:0 (2:0)

DLA-DEAC: Herendi Gréta, Tóth Zsóka, Király Kíra, Csukás Anna, Borsi Lili, Katona Jázmin, Szondi Zsófia, Helmeczi Petra, Elek Kincső

Cserék: Urbánszky Anna, Kolozsvári Gréta, Darnai Lili, Zágonyi Hanna

Edző: Kósa Viktória

Gólszerzők: Tóth Zsóka 3’, 35’, 52’, 58’, Helmeczi Petra 42’, 67’

Kósa Viktória: A mai nap csodálatosan sikerült. Mindazon, ami az utóbbi időben akadály és nehézség volt előttünk, a mai nappal tudtunk felülkerekedni és mögöttünk hagyni. Igazi csapatként működtünk és játszottunk, mindenki kitett magáért. Mind a védekezésben, mind a támadásban voltak kifejezetten szép megoldások, amiket edzéseken is gyakoroltunk, ez engem nagyon nagy örömmel és büszkeséggel tölt el. Többször eljutottak azok a játékosok is az ellenfél kapujáig, akiknek eddig ez még nem sikerült, ha így folytatjuk, akkor a későbbiekben gólra is fogják váltani ezeket a lehetőségeket. Bátran mondhatom, hogy igazi csapatmunka volt ez a győzelem, fegyelmezett, koncentrált, okos játékkal szereztük meg a három pontot. Szerencsére az elkövetett hibákat is minimalizálni tudtuk, ami szintén dicséretes. Megérdemlik a lányok az elismerést, a ma mutatott teljesítmény miatt is, de azért is, hogy bármilyen nehéz helyzetben is voltunk, kimásztunk együtt belőle, de dolgozunk tovább. Külön köszönöm az U 16-os lányok segítségét, remek formában voltak ők is, látszik rajtuk Takács Tamás munkájának eredményessége. A győzelemnek nagyon örülünk, a következő meccsek nehezebbek lesznek, de alázatosan, szívvel lélekkel mindent meg fogunk tenni, hogy a bajnokság végén minél jobb helyen végezzünk.