Továbbra is nyeretlen a DEAC a férfi röplabda Extraligában

Csak megnehezíteni tudta a bajnokság egyik meglepetéscsapatának dolgát Fodor Antal együttese, a MAFC 3:1-es győzelmet aratott a DESOK Sportcsarnokban.

0

DEACMAFC-300x169 Továbbra is nyeretlen a DEAC a férfi röplabda ExtraligábanFotó: Derencsényi István/DEAC

Hogy megy be, az a nagy elefánt az oroszlán barlangjába? Az Évike az Állatkertben című klasszikust éneklő Koncz Zsuzsa már a rendszerváltás előtt feltette a költői kérdést, s bár a DEAC férfi röplabdázói még véletlenül sem szeretnénk az ormányossal azonosítani, szombati vendégüket nyugodtan nevezhetjük a szezon oroszlánjának. Merthogy a megfiatalított MAFC fittyet hányt az előzetes erőviszonyokra, kilenc eddigi mérkőzéséből hatot megnyert, s mivel több élcsapatot is megtréfált, bejelentkezett a dobogós helyek valamelyikére. Ezzel szemben Fodor Antal tanítványai továbbra is első győzelmükre hajtanak az Extraligában, az erőviszonyok ismeretében azonban a MAFC ellen már az apró részsikerek is bravúrnak számítanak, így a tisztes helytállásban reménykedhettünk az egyetemistáktól.

Kiegyenlített küzdelmet hoztak az első labdamenetek, mindkét csapat hamar játékba lendült, a debreceni oldalon Fazekas, míg a vendégeknél Csoma volt a húzóember. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a DEAC futott az eredmény után, a mieink a mérkőzésen először 14:13-nél tudták átvenni a vezetést. Ennél több babér azonban nem termett a házigazdának az első játszmában, a folytatásban ugyanis feljavult a Műegyetem sáncjátéka, ez pedig elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy riválisunk 25:20-ra megnyerje a nyitó szettet.

A második játszma elején a szokottnál többet hibáztak Fodor Antal tanítványai, a MAFC pedig könyörtelenül megbüntetett minden megingást, így hamar ötpontos előnyre tett szert. Hazai részről mindössze a végül 24 pontig jutó Hubicska nyújtott kiemelkedő teljesítményt, a többiek nem tudtak jó játékkal segíteni, így ezúttal nem sikerült megráncigálnunk az oroszlán bajszát. A vendégek magabiztos, 25:18-as játszmagyőzelméhez kellett Mihalev parádés játéka, a légiós hét pontot termelt, és kétharmados hatékonysággal támadott.

A találkozó ezen pontján nagyon közel állt a végső sikerhez a Műegyetem, ám a debreceniek másképp gondolták, Imre Tibor és Hubicska Patrik vezérletével remekül kezdtük a harmadik játszmát. Ezúttal nem volt hullámvölgy, bár a játszma közepén a vendégek építettek ki némi előnyt, lerázniuk nem sikerült az egyetemistákat. 20:17-nél hárommal is vezetett már a MAFC, innen kapaszkodott vissza két klasszisa vezérletével Fodor Antal együttese, amely jobban bírta a kiélezett hajrát, s Hubicska parádés sáncával 27:25-re megnyerte a harmadik felvonást.

A részsiker után sajnos nem sikerült állandósítani a jó teljesítményt, a negyedik szettben ugyanis már sokat hibázott fiatal csapatunk, mind támadásban, mind védekezésben fáradni kezdtek a srácok. A küzdőszellemre ezúttal sem lehetett panasz, de az első kilenc labdamenetből nyolc fővárosi sikerrel zárult, ez pedig rá is nyomta a bélyegét a záró játszmára. A különbséget a folytatásban sikerült csökkenteni, de reális esélyünk nem volt az újabb bravúros szettgyőzelemre, 25:19-es sikerével lezárta a mérkőzést az esélyesebb MAFC. A mieink első győzelme továbbra is várat magára, ennek megszerzésére jövő szombaton, Dunaújvárosban kínálkozik lehetőség.

Férfi röplabda Extraliga, alapszakasz

DEAC – MAFC-BME 1:3 (–20, –18, 25, –19)

DEAC: F. Nagy 1, Bagics 9, Kiss I., Fazekas 5, Hubicska 24, Ádám 7

Cserék: Mészáros Z., Nagy A. Á. (liberók), Csizmadia 5, Imre 6

Vezetőedző: Fodor Antal

P.G.