Túlórás vereség a sereghajtó otthonában

A vártnál nehezebb dolga volt jégkorongcsapatunknak a sereghajtó Vasas otthonában, ahonnan végül egy ponttal távoztak David Musial tanítványai.

0

82019114_501581084045818_3125030239067963392_o-300x200 Túlórás vereség a sereghajtó otthonábanFotó: DEAC

Első idei győzelmükért léptek jégre a DEAC hokisai szerdán este Káposztásmegyeren, a mieink a sereghajtó Schiller-Vasas vendégei voltak. Vendéglátónk neve mellett a találkozót megelőzően mindössze négy győzelem és tizenhárom pont szerepelt a bajnoki táblázaton, így az összecsapás esélyesének a negyedik helyen álló Debrecen számított.

Ennek ellenére a Vasas kezdett lendületesebben, két perc elteltével pedig a vezetést is megszerezték a piros-kékek, Csiki Attila lövése csorgott be Antek kapujába. Mindössze tizenhat éves hálóőrünk egyébiránt szerdán debütált a felnőtt élvonalban, s mint később kiderült, nem is vallott szégyent. A gyorsan bekapott gólt követően nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt csapatunk, Kiss Philip védő létére többször a hazai kapu előteréből veszélyeztetett, de Graaskamp előtt is adódott lehetőség. Nem is kellett sokat várni az egyenlítésre: nyolc perc telt el az összecsapásból, amikor Graaskamp keresztvasát követően a kipattanót Mazzag értékesítette. Felpezsdült a mérkőzés, mindkét csapat jól és gyorsan játszott, gyakorlatilag percenként követték egymást a helyzetek. A mieink többet próbálkoztak, s még a harmad vége előtt megfordították a találkozót, Sági remek előkészítését követően Izacky nem hibázott.

Egygólos debreceni előnyről indult tehát a második periódus, amelynek első perceiben sajnos nagy fordulatot vett a játék képe: a Vasas többször is kapuja elé szögezte David Musial csapatát, s kettőzött erővel támadott az egyenlítésért. Ennek ellenére a mieink előtt is adódott lehetőség, a hazaiak fölénye azonban nem csökkent, s a mérkőzés feléhez érve góllá érett a dominancia, Tornyai bombázott a lepkés felsőbe. Nem sokkal később Vokla ütése miatt létszamfölényes helyzetből próbálkozhattak a piros-kékek, majd Szlama Dániel is kiállt, így négy a négy ellen játszhattak a felek. Sokáig mi járattuk a pakkot, Páterka Bencére azonban nem figyeltünk, aki szemfüles korongszerzése után Szalma Rolandhoz passzolt, ő pedig a debreceni kapuba továbbította a korongot. Öt perccel a harmad vége előtt már a Vasas vezetett, s ekkor a játék képe sem adott okot a bizakodásra, hiszen a hazaiak veszélyesen és hatékonyan játszottak. Az öt fontos hiányzó ellenére azonban nem adta fel a DEAC, s pár pillanatra úgy tűnt, Sági Martin góljával gyorsan egalizáltunk is, ám végül testvére, a Vasas hálóját őrző Máté örülhetett, ugyanis a játékvezetők a kapu elmozdulása miatt érvénytelenítették a találatot. Salló távoli bombagóljával azonban később összejött az egyenlítés, így 3-3-nál fordulhattak a csapatok a harmadik húsz percre.

A nagy iram miatt fáradni kezdtek a felek, mindkét csapat sok hibával játszott, s kiegyenlített, parázs csata zajlott a jégen. A mieinknél Mazzag és Kulesov játékát lehetett kiemelni, míg a Vasasban Tornyai, Seregély és Turbucz is jó teljesítményt nyújtott, ám ebben a harmadban elsősorban a kapusok voltak a főszereplők. Merthogy a két ifjú titán, Antek és Sági parádésan védett, negyven perc után lehúzta a rolót, így pedig következhetett a hosszabbítás. A ráadás rögtön egy páros kiállítással kezdődött, Székelyt bottal akasztásért, míg Sági Martint színeskedésért ültették le a bírók. Sokáig a mieink álltak közelebb a két pont megszerzéséhez, ám négy perc elteltével érkezett Turbucz, aki lekorcsolyázta védelmünket, majd Antek Tamást elfektetve beütötte a mindent eldöntő találatot. A Vasas tehát 4-3-ra nyert a DEAC ellen, így a Gyergyó elleni siker után sorozatban másodszor hagyhatta el győztesen a jeget, míg a mieink megszerezték első pontjukat az újévben, ám ez vélhetően nem vigasztalja fiatal csapatunkat.

Vasas – DEAC 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 1-0) – h.u.

Gólszerzők: Mazzag, Izacky, Salló

P.G.