Újabb megmérettetés előtt atlétáink

Hétvégén kerül megrendezésre a 125. Atlétikai Magyar Bajnokság, melyen a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiválóságai is rajthoz állnak.

0

124atletikamagyarbajnoksagnoi100mgat-300x200 Újabb megmérettetés előtt atlétáinkFotó: atletika.hu

Az augusztus 8-9-i hétvégén a fővárosban gyűlnek össze a hazai atlétikai élet szereplői, hogy eldöntsék, a különböző versenyszámokban idén ki a legjobb, ki lesz a bajnok. Az országos bajnokságnak az MTK pályája, a Lantos Mihály Sportközpont ad otthont, mely verseny a Magyar Atlétikai Szövetség szervezésében kerül lebonyolításra.

A legtöbb sportolónak az ob lesz az idei fő versenye, ez pedig garancia arra, hogy jó eredmények fognak születni a fővárosban. A debreceni atléták jó formában vannak, gátasunk, Kozák Luca 100 síkon és gáton remek időket ért el a korábbi versenyeken, utóbbi számban stabil 12.90-es gátassá vált, mindig képes extra teljesítményre. Az Európa Játékok bronzérmes Kerekes Gréta sérüléséből felépülve szintén szállíthatja a jó eredmény, nagy valószínűséggel kettőjük közt dől el az első hely sorsa.

Az olimpiai szintet futó Kácser Zita a Budapest Openen az 1500 méteres távon elsőként haladt át a célvonalon, ez sejteti, hétvégén is éremmel térhet haza, megvédheti bajnoki címét. Ebben az U23-as csúcsot javító Tóth Lili Anna és az U23 Európa-bajnoki döntős Mógor Boglárka akadályozhatja meg.

A női rúdugrás egyértelmű favoritja, Klekner Hanga, mivel a háromszoros bajnok Siskó Zsófia ezúttal nem indul.

A Koroknai fivérektől 400 gáton várható az érem, előző héten mindketten a szezon legjobb idejével teljesítették a távot. Az idősebbik fivér, Tibor 400 síkon is rajthoz áll, mely számnak ő a címvédője, remélhetőleg újabb egy évig bajnoknak mondhatja majd magát. Juniorkorú magasugrónk, a remek formában lévő, 216 centis egyéni csúccsal rendelkező Hodossy Takács Sámuel szintén esélyes a dobogóra.

A cívisvárosi atléták több versenyszámban is értékes helyezéseket érhetnek el, ha folytatódik az eddigi tendencia, ismét dőlni fognak az egyéni csúcsok.

KZT