Újabb Eötvös csoda: NB-I-es röplabdacsapata van Debrecennek

Szombaton Budaörsön rendezték meg az NB II bajnokainak döntőjét, amelyen a Középső csoportban 10 pont különbséggel győztes PTE-PEAC, a Nyugati csoportban 25 pont különbséggel veretlenül bajnok MÁV Előre SC és Keleti csoportban 16 pont különbséggel győztes DSZC-Eötvös DSE csapott össze.

0

csapat-300x225 Újabb Eötvös csoda: NB-I-es röplabdacsapata van Debrecennek

A verseny tétje az volt, hogy a körmérkőzés után az első két helyezett csapat bejut az NB I-be, a harmadik pedig az NB I utolsó helyezettjével oda-visszavágót játszik szintén az NB I-es tagságért.

A székesfehérvári MÁV Előre és a PTE-PEAC találkozója délelőtt 11 órakor kezdődött, melyen a baranyaiak egy szettet tudtak rabolni az előzetesen is esélyesebbnek tartott fehérváriaktól.

Délután 4 órakor került sorra a PTE-PEAC – DSZC-Eötvös DSE találkozó. A debreceniek magabiztos játékkal kétjátszmányi előnyt szereztek és a harmadik szettben is már 7:2-re vezettek, amikor a pécsiek feltámadtak és egy rendkívül szoros végjáték után szépítettek. A negyedik felvonásban óriási csata alakult ki, melynek végén a hajdúságiak – ugyanúgy, mint oly sokszor a bajnokság során – hatalmas szívvel küzdve megnyerték a játszmát és így a találkozót. Ez egyben azt is jelentette, hogy a pécsiek játszhatnak majd osztályozót a Palota SC-vel, míg a székesfehérvári MÁV Előre és a DSZC-Eötvös DSE kivívta az NB I-es feljutást.

18 óra körül kezdődött a két győztes összecsapása. Ezt is a debreceniek kezdték jobban, a találkozó elején négypontos előnyt szereztek, de aztán a több utánpótlás-válogatottal és egy amerikai légióssal felálló MÁV Előre megfordította az eredményt és előnyt szerzett. A következő két szettben megmutatkozott az, hogy a fehérváriak jóval többet tudtak erre a mérkőzésre pihenni, mint a hajdúságiak és erőtől duzzadó iskolajátékot mutattak be a boldog és fáradt DSZC-Eötvös DSE ellen.

A mérkőzések után Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Mezei Zoltán a versenybizottság elnöke átadta a csapatoknak a bajnoki címért járó kupát és az aranyérmeket.

A bajnoki döntőn az NB I-be jutást kiharcolt DSZC-Eötvös DSE névsora: Barnucz Gréta, Domonkos Kitti Bianka, Fehér Anna Ditta, Kiss Viktória, Kovács-Miskolczi Noémi, Miholecz Melitta, Molnár Vivien, Németi Rebeka, Tóth Kinga, Vojth Ildikó, Zolnai Vanda. Edzők: Szombathy András, ifj. Szombathy András.

A női NB I mezőnye a 2019–2020-as idényben: Budaörsi DSE, Szent Benedek-Balatonfüred, Gödöllői RC, DVTK FUX, TFSE, MÁV Előre, DSZC-Eötvös DSE, Palota SC vagy PTE-PEAC.

Legutóbb a 2006/2007-es idényben volt NB I-es röplabdacsapata a megyének, akkor is a kis debreceni egyesület jutott fel az akkori élvonalba Salescon-Eötvös DSE néven, igaz akkor a bajnoki döntő elvesztése után egy visszalépés miatt kerülhetett erre sor. Most az egyesület történetének legnagyobb sikerét érte el ezzel a feljutással és az egyesület eddigi legnagyobb kupáját nyerte meg.

Gratulálunk a DSZC-Eötvös DSE játékosainak, Szombathy András edzőnek ehhez a nagyszerű eredményhez!