Futsal: A Haladás már túl nagy falatnak bizonyult

Nem borult a papírforma, a DEAC férfi futsalcsapata ötgólos vereséget szenvedett a bajnokaspiráns Haladástól, az élvonal felsőházi rájátszásának csütörtök esti mérkőzésén.

0

DEACHali-300x212 Futsal: A Haladás már túl nagy falatnak bizonyultFotó: Matey István

A veszprémi pontszerzést követően csütörtök este máris újabb erőpróba várt a DEAC férfi futsalcsapatára az NB I felsőházi rájátszásában, Elek Gergő tanítványai a bajnoki címre pályázó Haladást fogadták a DESOK Sportcsarnokban. A két gárda mindkét idei összecsapása a vasiak sikerével zárult, így volt miért visszavágniuk az egyetemistáknak, akik pokolian nehéz negyven perc elé néztek a válogatottakkal felálló rivális ellen.

Az első lehetőség a Haladás előtt adódott, Dávid Richárd lövését Kántor blokkolta, majd a túloldalon Thiago próbálkozása akadt el egy vendég védőben. A szombathelyieknél a rutinos Dróth Zoltán volt a legaktívabb, akinek első kísérleténél még Thiago menteni tudott, de a szögletet követő második lövés már a jobb alsó sarokban kötött ki. A DEAC hátrányban igyekezett fokozni a tempót, előbb Szentes-Bíró tanári indítását követően Thiago lövését kellett bravúrral védenie Alaszticsnak, majd brazil légiósunk a kapufát találta el. A mezőnyben a küzdelem dominált, mindkét együttes hamar eljutott két faultig, de egyik sem tudta igazán ráerőltetni akaratát a másikra. A Haladás elsősorban Dróth lefordulásaiból teremtett helyzeteket, míg az egyetemisták többször is szépen kényszerítőztek a rivális térfelén, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Elek Gergő időkéréssel igyekezett hangolni a DEAC játékán, ami hellyel-közzel sikerült is, Berecz passzából Szentes-Bíró tiszta helyzetben lőhetett, de nem talált kaput. A vendégek szinte teljesen feladták a kezdeményezést, s a biztos védekezésre koncentráltak, a szakmai stáb pedig nem volt elégedett a látottakkal, három perccel a szünet előtt a Haladás is rendezte sorait. Az időkérés megtette hatását, ugyanis a hajrában Dróth centerezését Hajmási Milán gólra váltotta, így a zöld-fehérek vonulhattak kétgólos előnyben az öltözőbe.

A második félidő Hajmási kapáslövésével és Krajcsi remek védésével kezdődött, majd Vas Ádám indult meg a jobb szélen, de középen nem volt érkező. A Haladás érezhetően szerette volna mihamarabb lezárni a nyitott kérdéseket, a vendégek mezőnyfölénye pedig öt perccel a szünet után érett újabb góllá, Vas pókhálózta ki a jobb felső sarkot. Nem sokkal később ráadásul Hajmási is betalált, így négygólosra nőtt a vendégek előnye, az egyetemisták pedig nehéz, már-már reménytelen helyzetbe kerültek. A házigazda hozzáállását és küzdőszellemét nem érhette panasz, ám játékban és a helyzetek számában is kiütközött a két csapat között lévő tudásbeli különbség, a válogatottak garmadáját felvonultató bajnokaspiráns összeszedettebben és pontosabban futballozott. Tóth Attila labdavesztését a 28. percben Sipos Gergő góllal büntette, Elek Gergő pedig azonnal időt is kért, elkerülendő a súlyos vereséget. A hátralévő időben a DEAC ment előre a szépítésért, Berecz Rafael a kapufát is eltalálta, betalálnunk azonban ezúttal nem sikerült, a szezonban először maradtak gólképtelenek az egyetemisták. A Haladás összességében teljesen megérdemelten vitte el mindhárom pontot a DESOK Sportcsarnokból, a mieink pedig egy közel egy hónapos szünet után a Berettyóújfalu ellen javíthatnak.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 2. forduló

DEAC – Haladás VSE 0–5 (0–2)

DEAC: Krajcsi – Thiago, Szentes-Bíró, Siska, Kántor

Csere: Dobi (kapus), Tóth A., Szabó Á., Elek, Sánta, Berecz

Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők: Dróth 6′, Hajmási 20′, 26′, Vas 25′, Sipos 28′

P.G.