Asztali-foci: Debreceniek Európa trónján!

Budapesten került megrendezésre szeptember 11-12-én a IX. Szektorlabda és IV. 12 Érintéses Európa-bajnokság, mely eseményen fényes magyar sikerek születtek.

0

241789615_1417581418623127_2500151970876552544_n-300x171 Asztali-foci: Debreceniek Európa trónján!

Eredetileg tavaly került volna sor a kontinensviadalra, de a pandémia felülírta a terveket, így egy évet várni kellett a versenyzőknek, hogy asztalhoz állhassanak az Európa-bajnokságon. Sajnos nem volt teljes a mezőny, több ország, Portugália, Olaszország, Lengyelország, Spanyolország lemondta részvételét.

A magyar válogatott viszont teljes létszámban, soraiban öt debrecenivel, Puskás László, Kiss Levente, Kovács Nándor, Matkó Péter és Lukács László jelen volt az eseményen. Mindannyian, a DSC asztalif-oci szakosztály versenyzői.

A csoportmérkőzések során Puskás László 10 ponttal végzett az élen az A jelű kvintettben, míg a B csoportban Kiss Levente hibátlan mérleggel zárta sorozatát, Kovács Nándor pedig a második helyen jutott az elődöntőbe. Ezzel biztossá vált, hogy lesz cívisvárosi versenyző a fináléban. Végül nem csak egy, hanem két debreceni jutott a döntőbe. Puskás László és Kovács Nándor párharcát utóbbi szektorlabdás nyerte büntetőkkel, míg Kiss Levente 4-3-ra, majd 3-1-re legyőzve Mártonfi Istvánt, így a végső megmérettetésen is asztalhoz állhatott.

A döntőben nem jutottak dűlőre a felek, 2-2-es döntetlennel zárult a mérkőzés, így büntetőrúgásokra került sor, melyet Kovács Nándor 6-5-re megnyert, elhódítva ezzel az Európa-bajnoki trófeát.

A bronzmeccsen Puskás László magabiztosan, 7-0-ra győzedelmeskedett a romániai Mártonfi Istvánt és állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A csapat Európa-bajnoki címet, az összesített eredmények alapján Magyarország nyerte, teljessé téve a hazai sikert.

KZT