Bényei Balázs: „megadható volt a tizenegyes”

A Honvéd elleni találkozón jobboldali védőnk mindkét találatnak részese volt, a tizenegyesnél Balázs megmozdulását látta szabálytalannak a játékvezető, illetve az egyenlítő találat az ő átadásából született.

0

bényei-300x208 Bényei Balázs: „megadható volt a tizenegyes”

Nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy szerettük volna, az ötödik percben megmozdulásomat szabálytalannak ítélt a játékvezető és tizenegyest adott a Honvéd javára, amit értékesítettek. A bekapott gól kicsit megzavart minket, kellett néhány perc, míg rendezni tudtuk sorainkat, de fokozatosan átvettük a játék irányítását, úgy gondolom, fölényben futballoztunk, széleken a védelem mögé tudtunk kerülni. Próbáltunk mindent megtenni az egyenlítés érdekében, gyorsan járattuk a labdát, többször eljutottunk a kispesti kapu elé, végül a 32. percben sikerült betalálnunk. A második félidőt úgy kezdtük, ahogy az elsőt abbahagytuk, lendületesen futballoztunk. Az 59. percben emberelőnybe kerültünk, de ezt nem sikerült kihasználnunk, nem voltunk elég türelmesek, siettettük a játékot, pontatlanok voltunk. Hátrányban a Honvéd bátran focizott, nem az eredményt próbálták védeni, ez kissé meglepett minket. A mérkőzés hajrájában előttünk is, a Honvéd előtt is adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott. Úgy gondolom, igazságos eredmény született, ha higgadtabbak vagyunk, talán ki tudtuk volna használni az emberfórt. A legfontosabb viszont az, nem csökkent a távolság riválisunkkal szemben, ráadásul az Újpest vereséget szenvedett, egy ponttal közelebb kerültünk hozzájuk – foglalta össze a Honvéd elleni mérkőzést jobboldali védőnk.

Mikor utolértem Holendert, okosan belépett elém, váll a vállal ütköztünk, a kispesti támadó elesett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Akkor is, illetve már visszanézve az esetet, azt mondom, megadható volt a tizenegyes (Szerintünk nem volt büntető). Igaz, nagyon sokan azt mondták, nem volt büntető, de ezen már nem tudunk változtatni, viszont a Haris ellen elkövetett szabálytalanságnál is tizenegyest kellett volna ítélnie szerintem a játékvezetőnek – emlékezett vissza a büntetőre játékosunk.

Bényeinek az egyenlítő találatban elévülhetetlen érdemei voltak. – Egy oldalváltást követően Tőzsér Danitól kaptam egy jó átadást, érzékeltem, hogy a kispesti középpályás későn lépett ki rám, illetve az egyik belső védő is kiindult, így Csősz Ricsi üresen maradt a tizenhatoson belül. Sikerült a lábak mellett elpasszolnom a labdát, Ricsi pedig ahogy a nagykönyvben meg van írva, tökéletes átvétel után, félfordulatból kilőtte a rövid oldalt.

Röviden érintette a keddi, Videoton elleni kupatalálkozót – Sokat nem pihenhetünk, Kedden Magyar Kupa mérkőzés vár ránk, ismét idegenben, Székesfehérváron lépünk pályára. Nem lesz könnyű 90 perc, de szeretnénk jó eredményt elérni, fontos lenne, hogy betaláljunk, ezáltal kedvező helyzetből várhassuk a visszavágót.