DEAC női röplabda: felszabadult játék, könnyed győzelem

A sereghajtó Kazincbarcika otthonában zárta az alapszakasz küzdelmeit NB II-es női röplabdacsapatunk, a DEAC Gégény Flóra és Stercel Otilia vezérletével három szettben múlta felül vendéglátóját.

0

57319863_2199374757058949_4955947322446970880_o-300x185 DEAC női röplabda: felszabadult játék, könnyed győzelemFotó: DEAC

A férfiak mellett a nők is szokatlan, péntek esti időpontban léptek pályára a bajnokságban, Kuszkó Zsolt tanítványainak ráadásul a kilométerekkel is meg kellett küzdeniük, közel két órás buszozást követően érkeztek meg lányaink a borsodi városba. Ha férfi röplabdára gondolunk, Kazincbarcikát a hazai fellegvárak között kell említenünk, ám a női együttes egyelőre nem szerepel túl acélosan a másodosztályban, az alig egy éve alakult csapat eleddig egyetlen szettet nyert a bajnokság során, Juhász Krisztián tanítványainak küzdeni tudása ellenben dicséretre méltó.

A fentiek ismeretében a DEAC várhatta esélyesként a péntek esti csörtét, ugyanakkor az első játszmában sokáig jól tartották magukat a barcikaiak, hét pontig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A folytatásban feljavult az egyetemisták nyitása, a Szabó Csenge hiányában csapatkapitánnyá és vezéregyéniséggé előlépő Gégény Flóra pedig termelte a pontokat, így végül magabiztosan, 25:13-ra nyertük a nyitó szettet.

Ekkor nem sokan fogadtak volna rá, hogy ez lesz a legszorosabb játszma a mérkőzésen, de szerencsére a mieink a folytatásban rátettek egy lapáttal az első szettben mutatott teljesítményükre. A hazaiaknál Nyári Alexandrától láthattunk szép megoldásokat, de egymaga kevés volt a csapatként is jól teljesítő DEAC ellen, a játék ezen szakaszában ütemes feladások, szép kombinációk jellemezték az egyetemisták hálóközeli munkáját. Centerként Gosztola jelentkezett jó megoldásokkal, de Stercel Otilia sem maradt adós a pontokkal. A második szettet 25:11-re húzta be együttesünk, míg a harmadikban összesen négy pontot engedélyeztünk vendéglátóinknak. Szép volt, lányok!

VRCK – DEAC 0:3 (-13, -11, -4)

 

P.G.