Jankovics értékel 9. forduló: DVSC – Kisvárda

A Sportiskola utánpótlásedzője szerint, a Loki szervezett, korszerű játékot mutatott és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

0

jankovic-300x300 Jankovics értékel 9. forduló: DVSC – Kisvárda

Különleges volt ez a találkozó abból a szempontból, hogy a két csapat NB-I-es mérkőzésen most találkozott egymással először. A Kisvárda egymás után két megnyert találkozón volt túl és zárkózott a középmezőnyhöz, a Loki legutóbb a Megyeri úton szenvedett vereséget, igaz, utána sikerült kivívniuk a Magyar Kupában a továbbjutást. Az volt a kérdés, az UTE ellen gyengére sikerült teljesítmény után, mennyire sikerült rendezni a sorokat. Kicsit meglepődtem az összeállításon, de utólag bebizonyosodott, jó döntés volt a szakmai stáb részéről a változtatás, egyébként is, mindig az a legjobb csapat, amit az edző pályára küld.

Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy azt hazai pályán kell, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, egyből letámadtuk a Kisvárdát. Mégis a vendégek szerezték meg a vezetést a 8. percben, egy kontra utáni beadásból, a bajnoki mérkőzésen debütáló Pávkovics egy ütemmel lemaradt az emberéről. A bekapott gól nem zavarta meg a csapatot, még nagyobb lendülettel futballozott, gyors, lüktető volt a játék, meg voltak a mélységi beindulások, kapura lövések, a középpályát néhány gyors, pontos passzal átjátszották. Uraltuk a játékot, meg voltak a helyzetek is, meg lett volna a lehetőség átvenni a vezetést már az első félidőben.

Fordulás után se változott a játék képe, a Loki beszorította kapuja elé a Kisvárdát, akiknek erejéből csak a védekezésre tellett. Herczeg András két helyen is változtatott a szünetben, pályára küldte Takácsot és Könyvest, és mint oly sokszor bebizonyosodott, most is jól nyúlt bele a mérkőzésbe, a két játékosnak elévülhetetlen érdemeik voltak a győzelemben. Nagy fölényben játszottunk, ellenfelünk nem bírta megtartani a labdát, folyamatosan a térfelükön tartózkodtunk, próbáltak minél zártabban védekezni, feladva a támadás lehetőségét. Lendületesen, korszerűen futballoztunk és már élni tudtunk az adódó lehetőségekkel, megfordítottuk az eredményt. Teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, a játék minden elemében felülmúltuk a Kisvárdát, meg volt a Lokiban a fiatalos lendület, a kellő agresszivitás, a mindenáron való győzni akarás. Újfent bebizonyítottuk, saját nevelésű fiatalokkal, magyar játékosokkal is lehet eredményesen futballozni, minőségi játékot produkálni.

Nagy Sanyinak szinte semmi védeni valója nem volt a mérkőzésen, egy fejesnél kellett közbeavatkoznia, a gólról nem tehetett. A védelmünket nem állította nehéz feladat elé a Kisvárda, a támadásokba viszont jól kapcsolódtak be, Barna gólt is szerzett. Csősz és Haris hatékonyan közreműködtek az előrejátékban, Varga agilisen, lendületesen futballozott. Bódi igazi csapatkapitányként, vezére volt a csapatnak, jól irányított, szabadrúgásai és szögletei veszélyesek voltak. Szécsi és Bereczki sok futással alaposan megmozgatta a várdai védelmet, akiknek érződött is a lábában a fáradtság a második félidőben. A csereként beálló Takács és Könyves jól szálltak be a mérkőzésbe, előrelendítették a csapatot, előbbi kétszer volt eredményes, utóbbi pedig gyönyörű gólpasszt adott.

Szombaton, az Üllői úton nehéz mérkőzés vár ránk, az éllovas Ferencváros otthonában, de ha a Kisvárda elleni teljesítményt át tudjuk menteni, mentálisan rendben lesznek a játékosok és tovább javul a helyzetkihasználás, jó eredményt lehet elérni. A Fradi ellen törekedni kell arra, hogy lassítsuk a játékukat, nem szabad hagyni, hogy lendületbe jöjjenek, a három csapatrésznek együtt kell védekeznie, teljesen lezárni a szabad területeket. Nehéz, kiélezett mérkőzésre számítok, fontos, hogy minden szituációban higgadtak maradjunk, jó döntéseket hozzunk.