Szurkolók hangja – 5. Forduló

A Videoton ellen játssza következő bajnoki mérkőzését a DVSC csapata ma 20:30-kor Felcsúton. A fehérvári gárda jó formában van, a NK-i kupából kiverte jóval esélyesebb ellenfelét, a Bordeaux csapatát. A Loki múlt héten kis szerencsével legyőzhette volna a Ferencvárost, sajnos a helyzeteket nem tudták gólra váltani. Védekezésben viszont nagyot javultak Herczeg tanítványai. Olvasóinkat kérdeztük, mit várnak a találkozótól.

0

20101125debrecend2 Szurkolók hangja - 5. Forduló

Szabados Tibor: Ha azt a fegyelmezett védekezést nyújtja a csapat, amit a Fradi ellen, a Jovanovic, Filip, Tőzsér hármas jól szűri meg a támadásokat, akkor egy döntetlen elérhető. Sós hiányában valószínű, Mengolo kezd, tartok attól, az ő védőmunkája, nem lesz megfelelő. Holman valószínű, utolsó meccsén lép nálunk pályára, szerintem sok köszönet nem lesz benne. A Vidi két támadója, Lazovic és a nigériai srác életveszélyes, utóbbi hazai szinten klasszisnak számít. Ha őket ki tudják venni a játékból, el lehet rontani a Vidi támadójátékát. Agresszíven támadni kell őket, próbálni tördelni a játékot. Kérdés, a Vidi milyen összeállításban lép pályára, hiszen következő héten EL play-off meccset játszanak. Én 0:0-ás döntetlenre számítok.

Pete András: Véleményem szerint a Videoton nem fog tartalékolni, és nem veszik fél vállról a meccset, ám eredményes kontrákkal és jó helyzetkihasználással meglepetést okozhatunk. Tippem:1-1.

Fehér Zoltán: Az előző forduló játékát látva, valami változás ment végbe a csapatnál, csak remélni tudom, hogy tartósan, és nem csak Tiszavirágszerű egy napos fellángolásról volt szó. Amennyiben Holman nem lesz kezdő, szinte biztosra vehető, hogy távozik, az ő posztjára Csősz vagy Bíró Petit szívesen látnám.

Nagy talány, hogy Sós helyén Mengolo kezd, vagy Ferenczi lesz előrébb tolva és Barna/Völgyi duó egyike fog remekelni.

A Videoton az utóbbi pár év legnagyobb bravúrját hajtotta végre klubszinten, hogy a franciákat kiejtette, hacsak nem fognak B kerettel kiállni ellenünk a Partizan elleni meccsre készülve, akkor igencsak kemény találkozóra számíthatunk.

A támadósoruk magyar szinten kiemelkedő, sajnos a középpályájukat is erős, gyors és technikás játékosok kombinációja alkotja, mint ahogy a védelmük is igazán kemény.

Befejező csatár hiányában, nem hiszem, hogy a mi támadásainkról fog szólni a mérkőzés, a kérdés, hogy labdabirtoklásra vagy kontrára fogunk játszani, és hogy mennyire tudjuk majd tördelni a Vidi tempóját.