Szurkolók hangja – Haladás elleni esélyek

A rosszul sikerült bemutatkozás után, a Haladás otthonába látogat a DVSC. Az esélyekről kérdeztük Makrai Lászlót, aki 22 éve lelkes drukkere a csapatnak.

0

debrecen-szurkolok-e1456406757642 Szurkolók hangja - Haladás elleni esélyekMit gondolsz a holnapi mérkőzésről?

Úgy gondolom, a Hali ellen meg lehet a 3 pont. Náluk is nagy mozgás volt a nyári felkészülés alatt és még nem sikerült teljesen összeállniuk. Ráadásul csatárgondokkal küzdenek.

A múlt heti kudarc után sikerült szerinted rendezni a sorokat Herczegnek?

Az a meccs egy katasztrófa volt, mind játékban, mind hozzáállásban. Egyedül Sós Bencén láttam az elszántságot, de egy játékos nem tud csodát tenni, ráadásul ismerték a játékát és ki tudták kapcsolni. Ha mindenki önmagába nézett és kritikusan értékelte teljesítményét, úgy gondolom, nem fog az a meccs megismétlődni. Biztos vagyok abban, hogy az edző kiértékelte a hibákat és javítani fognak.

Min múlhat a győzelem?

Fontos, hogy egységesen és szervezetten játsszanak. A különböző csapatrészek közt meg legyen az összhang. Pontosan, gyorsan kell passzolni, labda nélkül is sokat futni, széleken a védelem mögé kerülni és belül érkezni a beadásokra. A helyzeteket nagyobb százalékban kellene értékesíteni.

Kik lehetnek a kulcsszereplők?

Holmannak és Tőzsérnek kellene szervezni, fazont adni a játéknak. Mindig azt írják róluk, technikás játékosok, időszerű lenne már ezt bizonyítaniuk, mert ezzel adósak. Rajtuk kívül Sós elfutásai jelenthetnek veszélyt, ha a beadásokra érkeznek a társak. De hangsúlyozom, minden csapatrésznek nagyot kell javulni. Olvastam Paróczai nyilatkozatát és teljesen egyetértek vele abban, akik nem kapják magukat össze, azoknak nincs keresnivalójuk a DVSC keretében.

Régi probléma a védelem teljesítménye.

Brkovic kiválásával úgy gondolom, tovább gyengült a hátsó alakzat. Ráadásul egy bizonytalan kapus van mögöttük. A széleken nagyon sebezhető a védelmünk, többször Ferencziék mögé tudnak kerülni. Nem értem, a két szélső bekk, miért húzódik be a belső védőkre, ezzel teret adnak a szélső támadóknak. A középpályásoknak hatékonyabban kell segíteni a védekezést, sőt, ez már a támadókra is vonatkozik, lehetőleg az ellenfél térfelén labdát kell szerezni.

Milyen eredményre számítasz?

Bár a Haladás játékstílusa igazából sosem feküdt a Lokinak, úgy gondolom, meg lesz a győzelem. 2:1-es DVSC győzelmet várok.