Tisza Tibor: „az én dolgom, hogy koordináljam a munkát”

A Bestrong szakmai igazgatója nyilatkozott a Debreceni Sportéletnek, a klubnál zajló munkáról, a következő félév feladatairól.

0

tiszatibi-300x150 Tisza Tibor: „az én dolgom, hogy koordináljam a munkát”Január elején ismét benépesült a Bestrong pallagi pályája, a téli szünetet követően ismét edzésbe álltak a csapatok, megkezdődött a felkészülés. – „Korosztályos és felnőtt csapatainknál gőzerővel zajlik a munka, ami némi nehézséget okoz, hogy a hideg idő beálltával teremhiánnyal küzdünk. De próbálunk alkalmazkodni, minél jobban kihasználni lehetőségeinket. Van egy szakmai irányvonal, melyet követve zajlanak az edzések, próbáljuk a legkomplexebb képzést biztosítani a fiataloknak” – kezdte mondandóját a szakvezető.

Tisza Tibor november óta látja el az egyesületnél a szakmai igazgatói feladatokat. A DVSC egykori kiváló labdarúgója megosztotta velünk tapasztalatait. – „Az első két hónapban feltérképeztem a klubot, beszélgettem az edzőkkel, vázoltam az elképzeléseimet. Azt vallom, az edző dolga, hogy menedzselje csapatát, az én dolgom, hogy koordináljam a munkát, segítsem szakembereinket. Folyamatosan egyeztetek egyesületünk elnökével, Katona Zoltánnal, mint ahogy edzőinkkel is, ezáltal gördülékenyen tudunk dolgozni, kialakult egy szakmai irányvonal. Komoly előre lépés klubunk életében, hogy partneregyesületi szerződést kötöttünk a DVSC Labdarúgó Akadémiával. Kiváló a kapcsolatunk városunk utánpótlás-műhelyeivel – DEAC, DSI Debrecen – biztos pillére vagyunk a felépült utánpótlás piramisnak. Egyesületünknél minden adva van a fiatalok fejlődéséhez, kiváló az infrastruktúránk, melyet a jövőben igyekszünk tovább fejleszteni, tervben van, hogy új pályák épülnek. A szakmai munkát is magasabb szintre szeretnénk emelni, ehhez elengedhetetlen, hogy szakembereink folyamatosan képezzék magukat. Három korosztálynál már két edző dolgozik, ezáltal megoszlanak a feladatok, több lehetőség adódik a kiscsoportos foglalkozásokra” – fogalmazott a szakmai igazgató.

Szerencsés helyzetben van a Bestrong, hiszen az egyéni képzéssel foglalkozó TTM bázisa is Pallagon található. Hogy ezt mennyire sikerül kihasználni, azt is elárulta a szakember. – „A kettő teljesen független egymástól, a TTM egy szolgáltatást nyújt, aki szeretné igénybe veheti. Örömmel jelenthetem, hogy növendékeink egyre nagyobb számban vesznek részt az egyéni képzésen. Az valóban nagy könnyebbség számukra, hogy nem kell a város másik végébe utazniuk. Próbálom úgy összeállítani a szakmai munkát, hogy a kettő szimbiózisban legyen egymással.”

Nyáron mikor lenne elégedett a szakmai igazgató? – Ha minél többször benépesülne a Bestrong pályája, minél több gyerek tanulná nálunk labdarúgást, a szülők pedig elégedettek lennének munkánkkal. Ha a srácok mosolyogva érkeznek az edzésekre és mosolyogva mennek majd haza, várva azt, hogy újra jöhessenek. Utánpótlásnál nem az eredményesség az értékmérő, sokkal inkább az, hogy egyenletesen fejlődjenek a gyerekek. Szeretnénk tovább erősíteni kapcsolatunkat Debrecen egyesületeivel, de a környező városok klubjaival is. Nem konkurenciája akarunk lenni az egyesületeknek, hanem partnerei, akikkel közösen dolgozunk azon, hogy jó játékosok kerüljenek a felnőtt futballba – zárta mondandóját Tisza Tibor.

KZT