Mesélj a kezdetekről. Hogyan indult a kézilabdás karriered?

Mivel a testvérem a Lokiban focizik, így 2007-ben Debrecenbe költöztünk Nyírábrányból. Ez a költözés iskolaváltással járt, ahol szereztem pár barátnőt. Az egyikük mondta, hogy kézilabdázik, gondoltam én is kipróbálom, akkor egyébként általános iskola második osztályos lehettem. Kipróbáltam és végül megszerettem.

Próbáltál ki más sportágakat is a kézilabdán kívül, vagy már a kezdetektől fogva ennek a sportágnak rendeltél alá mindent?

A kézilabdát amióta elkezdtem, egyszer sem hagytam abba. Közben kipróbáltam a focit, röplabdáztam is három évig, de éreztem, hogy egyik sem érdekel annyira, viszont a kézilabdát már akkor is komolyan gondoltam.

Milyen korosztályban játszol jelenleg?

Ezt az idényt junior, illetve felnőtt korosztályban játszottam vegyesen. Nyilván a junioroknál sokkal több szerephez jutottam, de a jövő idényben Nb1/b felnőtt és Nb1 felnőtt korosztályokban fogok szerepelni remélhetőleg, legalább is én ezt tervezem.

Milyen posztokon vagy bevethető?

Irányító, átlövő posztokon szoktak játszatni leginkább.

Laura2-300x197 Életem a kézilabdaMely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

Pár évvel ezelőtt volt egy nagyon jó csapatunk, akikkel nagyon-nagyon jó eredményeket értünk el sorozatban, 3 éven keresztül. Országos Serdülő Bajnokságban második, harmadik helyezéseket, de már pontosan nem emlékszem. Több ilyen esemény volt, ahol jól szerepeltünk, de amire tényleg azt mondhatnám, hogy kiemelném a többi közül, olyan nincsen jelenleg.

Pedig ha jól tudom, akkor büszkélkedhetsz Főnix- kupa gólkirálynői címmel, Év Serdülő Játékosa díjjal is.

Valóban, de ezek inkább egyéni teljesítmények voltak, emlékezetesek voltak, nagy élmény volt akkor, viszont nyilván ha most kapnék gólkirályi vagy hasonló címet, akkor az számomra is többet jelentene, hiszen most már komolyabb szinten állok, mint akkoriban.

Mondhatni, berobbantál a felnőttek közé. Hogy fogadtak?

Nagyon kedvesen fogadtak, mindenki segítőkész volt már az elejétől.

Az elért sikerekben kik segítettek?

Az eddigi elért sikereimhez sokan hozzájárultak, akar egy apró támogatással, az edzőim, csapattársaim. De akitől a legtöbb támogatást kaptam, az anyukám! Mindig mindenben mellettem állt és áll most is.

Néhány rövid kérdés. Töltöttkáposzta?

Töltöttkáposzta a legkedvencebb kedvencem!!!

Édesség?

Sajnos elég édesszájú vagyok, viszont mindig tudom hol a határ. Meccs előtt egy kis szelet csoki azért mindig jól esik.

TV sorozatok?

Szeretem a sorozatokat, nagyjából bármilyen sorozatot el tudok kezdeni nézni vagy akár olvasni. Nagyon szeretek olvasni is, gyakran könyvsorozatokat.

Amikor épp nem edzel, vagy nincsen mérkőzésed, akkor mivel töltöd a szabadidőd? Jut-e időd szórakozásra, kikapcsolódásra?

Eddig az időm nagy részét tanulással töltöttem, hiszen most érettségizek a héten. Mondhatni a nyár eddigi része csak a tanulásról szólt, igyekeztem minél több időt erre fordítani. Év közben, amikor 1-1 nap szabadidőm volt, akkor inkább a családommal és a barátokkal töltöttem az időmet. Bulizni nem különösebben jártam sosem, nem is járhattunk, meg igazából energiám sem nagyon maradt a rengeteg edzés mellett.

 

Laura3-300x199 Életem a kézilabdaPont ezt akartam kérdezni, hogy a sok edzés mellett mennyi idő marad a tanulásra? Most, hogy leérettségizel, mik a jövőbeli terveid?

A jövőbeli terveim egyelőre kérdésesek, mivel szeretnék még 1 évet maradni az iskolában, egy ötödéves, OKJ-s képzésen. Vám-, jövedéki-, és termékdíj ügyintéző, vagy pénzügyi-számviteli ügyintéző képzések közül fogok dönteni, bár inkább az első áll hozzám közelebb.  Ha ez az 1 év letelik, jelentkezni fogok egyetemre, és szeretnék ott is közgazdasággal foglalkozni.

A kérdésem ugyanez lenne, csak a kézilabdára vonatkoztatva: Hova tovább? Milyen célokat tűztél ki magad elé?

A közeljövőben itt leszek Debrecenben, ugyanis aláírtam egy 2 éves szerződést a felnőtt csapathoz. Hogy ez után mi lesz, azt még nem tudom, viszont rengeteg célom van a kézilabdával. Szeretnék meghatározó NB1-es játékos lenni, valamint nem zárom ki a felnőtt válogatottság lehetőségét sem a későbbiekben.

Laura4-248x300 Életem a kézilabdaEzek igazán nemes célok. Zárásként annyit árulj el, hogy ha néhány mondatban össze kéne foglalnod, hogy számodra mit jelent a kézilabda, akkor mit válaszolnál?

Ha egyetlen egy szóban kéne összefoglalnom, hogy mit jelent számomra a kézilabda, akkor arra azt válaszolnám, hogy az életem. Immáron tíz évet belefektettem ebbe a sportba, és úgy gondolom, hogy ezek után, valahogy nem is tudnék tőle elszakadni. Ha abbahagynám, egyfajta ürességet éreznék utána. Ezt azért mondom, mert volt régebben egy kisebb sérülésem, amikor is két hetes kényszerpihenőn voltam, és már három nap után megőrültem, amiért nem léphetek pályára. A kézilabdát én nagyon komolyan gondolom, és mint ahogyan arról korábban említést is tettem, megvannak a kitűzött céljaim. Úgy mondanám, hogy jelenleg nálam a kézilabda előrébb való, mint a tanulás. Persze a tanulás is rendkívül fontos, hiszen a kézilabdában nagyjából 35 éves kor után vége a komolyabb versenyszintnek, utána dolgozni kell, és az élet egyéb más területein is helyt kell állni. Munka nélkül ez pedig lehetetlen. Most 18 éves vagyok, még van szűk húsz évem, hogy tanuljak valami szakmát, és abban jól tudjak teljesíteni.  Jelenleg viszont a kézilabda az elsőszámú az életemben.

 

Fotók: dvsckezilabda.hu