Jankovics értékel 30. forduló: DVSC – DVTK

A Loki volt játékosa, értékelésében kiemelte, a győzelmet a jól megválasztott taktika eredményezte.

0

jankovics-2-300x300 Jankovics értékel 30. forduló: DVSC – DVTK

Nagyon jól feltérképezte a DVTK-t Herczeg András, mert valóban teljesen feltolta a védekezését a miskolci csapat, ennek megfelelő volt a taktikánk. Engem meglepett a Diósgyőr kezdője, hiányoltam Liptákot, Bacsát és még 1-2 rutinosabb játékost a kezdőből, ezt látva én több gólos Debrecen győzelmet vártam.

Már abból a szempontból is jól indult számunkra a mérkőzés, hogy az első percben emberelőnybe kerültünk, A Sóssal szemben szabálytalankodó Tamást jogosan állította ki a játékvezető. A feltolt vonalvédekezéssel szemben jól működött a taktikánk, kihasználtuk Sós és Varga gyorsaságát és mélységi indításokkal többször is helyzetbe tudtunk kerülni. Szerencsére hamar sikerült egy rögzített játékhelyzet után megszerezni a vezetést Tabakovic fejesével, aki nagyon elkapta a fonalat az utóbbi három mérkőzésen. Úgy gondolom, jól játszottunk és Kusnyír klasszisokat idéző sarkazása után, Tabakovic higgadtan gurította a labdát a diósgyőri kapuba. Véleményem szerint teljesen megérdemelten vezettünk ebben a játékrészben, bár a DVTK-nak is volt két komolyabb helyzete.

Szünet után nagy rohanás kezdődött, a borsodikak próbáltak még nagyobb nyomást gyakorolni ránk, de a gyors kontráink révén mégis mi veszélyeztettük a kapujukat, több lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Ha egyet értékesítünk, szerintem 4-5 góllal nyertünk volna. Az utolsó harminc percben a Diósgyőr már minden mindegy alapon támadott, mi elkezdtünk kapkodni, hibázni, játékunk visszaesett. A szépítő találatnál többen is hibáztak, Szatmári túl kényelmesen akarta megszerezni a labdát, Nagy Sanyi meg teljesen feleslegesen mozdult ki a kapuból, onnan, ahonnan Bacsa lőtt, nem illik a rövidbe gólt kapni. Innentől szinte csak védekeztünk, de a DVTK előtt már nem adódott helyzet, így sikerült megtartani egygólos előnyünket és megnyertük a mérkőzést.

Nagyon értékes ez a három pont, mert már nem kell hátrafelé néznünk, a hátralévő mérkőzéseket nyugodtabban játszhatjuk le, a csapatban benne van a harmadik hely megszerzésének lehetősége. Szerintem ez, az utolsó fordulóban, az Újpest ellen fog eldőlni. Azt gondolom, a Balmazújváros és a Puskás elleni meccseket behúzzuk.