Bajnoki szezon előtt az edzőmérkőzések nagyon jól sikerültek, itt eshettünk abba a hibába, hogy ezek eredményei megtéveszthették a csapatot. Nyerhető első két fordulóval kezdtünk a Mezőkövesd és a Haladás ellen. A Kövesd ellen még játékban nem is voltunk gyengék, inkább a koncentrációval voltak gondok. A 93.percig döntetlen volt az állás, majd szögletből egy elkerülhető gólt kaptunk. A szombathelyi mérkőzés volt a legmélyebb pontja remélhetőleg ebben a bajnokságban a csapatnak. Gyakorlatilag az egész 90 percben csak annyi momentumunk volt, mikor Sós nagyszerűen lőtt a hosszúsarok irányába, amit Király Gabi bravúrral hárított. Ezen kívül semmi esélyünk nem volt a pontszerzésre, ezt a mérkőzést minden játékos közelről végignézte.

Ekkor Herczeg András tökéletesen ráérzett, hogy mentális, személyi és szerkezeti váltásokra van szükség. Átszervezte a védelmet, Holmant kivette a középpályáról, Tőzsér Danit visszább vonta, Jovanovicot a középpálya tengelyében játszatta. Már a Paks ellen is nyerhettünk volna, ha nincs a rutintalanságból elkövetett szabálytalanság, amiből büntetőhöz jutottak a hazaiak és egyenlítettek. Azt gondolom, a Haladás ellen volt a mélypont, a Paksi után kezdett látszani, a változtatásoknak köszönhetően egy előrelépés.

A Ferencváros ellen már olyan szintre felépítette saját magát a csapat, annyit fejlődtünk két hét alatt, hogy azt a mérkőzést simán 1-2 góllal is megnyerhettük volna. Sajnos a támadójátékunk mindig belefulladt egy személyi önzőségbe. De a csapat ezen a mérkőzésen remekül játszott.

A Videoton vendégeként szerintem a támadójátékunk gyenge volt, a védekezésünk viszont jó, megszerzett labdákból adódott kontralehetőség, amikből megfelelő koncentrációval gólt is szerezhettünk volna. Sajnos a 97. percben ismét a rutintalanságnak és figyelmetlenségnek köszönhetően büntetőből gólt kaptunk. A vereségtől függetlenül látszott, arra a teljesítményre már lehet építkezni.

Következett a Vasas, ahol Herczeg András megint húzott egy váratlant, amit én szívem szerint nem tettem volna meg, kihagyta Filipet és Varga Kevint állította a kezdőbe. De szerencsére nem én állítom össze a kezdőt, a változtatás újfent Bandit igazolta, mert ez meghozta az áttörést. Lehet, ha ezt korábban teszi, még több vereséget szenvedtünk volna, így viszont tökéletes volt az időzítés. Ezen a mérkőzésen váltunk igazán csapattá. Tőzsér vezető gólja felszakított egy gátat, lehetett érezni, nem ez lesz az egyetlen találat. Utána olyan 15 perc következett, amit úgy gondolom, egy magyar csapat sem vészelt volna át 2-3 kapott gól nélkül. Azért történt egy kis visszaesés a játékban a második félidőben, de a győzelem egy percig sem forgott veszélyben.

Azokat a pontokat, amit elveszítettünk, a sors visszaadta, amiért természetesen a csapat megdolgozott, jó játékkal, elszántsággal, fegyelemmel, kitűnő taktikával. Ennek köszönhetően elmozdultunk a táblázat aljáról, 7 forduló után a 7. helyen állunk 8 ponttal és pozitív a gólkülönbségünk is (9-6).

Történtek személyi változások, Bódi visszatért, a sajátnevelésű játékosok (Bényei, Varga, Kinyik, Csősz, Bíró) előtérbe helyezése pozitív dolog. Biztos vagyok abban, ezek a játékosok mindenre képesek lesznek a DVSC sikereiért, ami már érezhető. Ha most a Fradi elleni mérkőzéstől kezdve a Honvédig bezárólag feltennénk a kérdést, mennyit is ér a csapat, én úgy gondolom, 3-4-es szorzóban lehetne gondolkozni. Csapatként és egyénileg nagy fejlődés tapasztalható és már eredményességben is.

Úgy gondolom, a legnagyobb fejlődés Herczeg András, egyetértek azzal, ami egy korábbi cikkben le volt írva, ő az egyik legjobb igazolása a klubnak. Jelenleg az edzők közül ő rendelkezik a legnagyobb rutinnal, de ami nagyon fontos, fogékony az új dolgokra.

Mindenképp meg kell említenem a szurkolókat, akik melléálltak a csapatnak, biztos vagyok abban, ha ugyan azt az elszántságot látják a játékosoktól, amit az utóbbi meccseken mutattak, még esetleges veréség után is megtapsolják a teljesítményt.

Hétvégén keleti rangadó következik, két számomra szimpatikus edző csapatai mérkőznek a bajnoki pontokért. A találkozó furcsasága, hogy minkét csapatnak ez a hazai pályája jelenleg. Jó csapatnak tartom a Diósgyőrt, nyílt, őszinte játékot mutatnak, mi viszont fejlődő stádiumban vagyunk. Azt mondom, ez lehet az ősz mérkőzése, hatalmas rangadóra számítok. Remélhetőleg három ponttal gazdagodunk, amit biztos, hogy nem adnak ingyen, mert a Dió nagy küzdő, jó edzői rányitással. Herczeg Bandi pont ellenük ült újra le a kispadra és akkor meggyőző játékkal sikerült nyernünk és bebiztosítani a bennmaradást. Szombaton győzelemre számítok.