Sportesemények a szurkoló szemével

Ezen a héten, búvárúszásról, dartsról, fallabdáról és kicsit a fociról is beszélgettünk a T-Bútor Outlet tulajdonosával, Vecsei Jánossal.

0

vécsei-696x928-2-225x300 Sportesemények a szurkoló szemével

Petra klasszis versenyző

Régóta követem Senánszky Petra pályafutását, teljesítményének csodálattal adózok. Ahol elindul, már borítékolni lehet a győzelmét, legyen az VB, OB, vagy bármilyen más verseny. Tavalyi világcsúcsai is bizonyítják, klasszis versenyző. Olvastam nyilatkozatát, hogy leginkább a sportág népszerűsítése volt a célja az amerikai versenynek, és valóban, sokkal nagyobb érdeklődést érdemelne ez a sportág. De Petrán kívül is nagyon sok tehetséget nevel a Debreceni Búvárklub, ezt bizonyítja a tavaly év végi verseny, ahol magasan a legtöbb érmet szerezték. Biztos vagyok abban, idén is jó eredményeket fognak elérni, büszkék lehetünk Petrára és a többi versenyzőre.

A látszat ellenére, nem könnyű sport a darts

A darts egyre népszerűbb hazánkban, főleg, mióta a komoly nemzetközi versenyeket a TV-ben is nyomon lehet követni. Talán egyike annak a sportnak, amit majdnem mindenki kipróbált már, sok otthonban van darts tábla. Könnyűnek tűnik, de nem az, hiszen a versenyek egész nap zajlanak és nem egyszerű végig koncentrálni. Rengeteg gyakorlást kíván, hogy a nyíl ott találjon be a táblába, ahová célzunk. A debreceni egyesületet én is támogatom, így külön öröm számomra, hogy sikeren teljesítenek a versenyeken. Biztatok mindenkit, nézzenek élőben darts versenyt, nem csak a hangulat jó, hanem izgalmas, kiélezett csatákat is láthatnak.

A squash remek sport

Keveset lehet hallani a debreceni fallabdázókról, ezért is örülök, hogy a DS hasábjain találkoztam ezzel a hírrel. A squash remek sport, akár testedzésnek is kiváló, szinte minden izmot megmozgat. Csak gratulálni tudok, hogy két sportoló is képviseli Debrecent a legjobbak között május végén, ami sporttörténeti siker. Mindkét versenyzőnek szorítok, hogy a fináléban minél előrébb végezzenek.

A három pont volt a lényeg

Megmondom őszintén, kicsit tartottam a DVTK elleni meccstől, sosem könnyű egy kiesőjelölt csapat ellen játszani és a Lokinak már okoztak meglepetéseket a táblázat végén lévő együttesek. Ráadásul ez az összecsapás rangadónak számított, ezeken a találkozókon nem az számít, a táblázaton éppen hol állnak a csapatok. Az első félidő és a második eleje szerintem a Debrecené volt, akár 4-5 góllal is vezethettünk volna, de az utolsó félórában érthetetlen módon, mi játszottunk idegesen. Nem látszott, hogy emberelőnyben voltunk, jobbára csak védekeztünk. Meleg volt a vége, de sikerült győzni és úgy gondolom, ez a lényeg. Az nagy siker lenne, ha a harmadik helyet meg tudnánk tartani a hátralévő három fordulóban is.