Vívás: Hat debreceni érem az Olimpiai Reménységek Versenyén

A kadet és junior viadalon is remekeltek az Interfencing Debrecen SC kardvívói a mögöttünk hagyott hétvégén.

0

IMG_20211121_171142-300x185 Vívás: Hat debreceni érem az Olimpiai Reménységek VersenyénFotó: Interfencing DSC

Hétvégén folytatódtak a kadet (U17) és junior (U20) vívó Magyar Kupa küzdelmei, az újpesti állomás az Olimpiai Reménységek Versenyeként szerepelt a programnaptárban. Battai Sugár Katinka ezúttal betegsége miatt nem tarthatott klubjával, az Interfencinggel, ám nélküle is akadtak debreceni esélyesek a mezőnyben, mindkét korosztályban volt kiért szorítanunk.

Ami a kadet férfiakat illeti, Sápi Vince egyedüli vidéki vívóként vívta ki a döntős szereplés lehetőségét, amiért a versenykiírás szerint már érem jár, s ahol végül a hetedik helyen végzett. A hölgyeknél egy debreceni vívó, nevezetesen az EK-győztes Kónya Csenge nevével kezdődött az összetett ranglista a viadal előtt, s nem lesz ez másként a jövőben sem, Csenge ugyanis a hatodik helyen zárta az újpesti megmérettetést. A Debreceni Sportélet egyébiránt korábban mindkét vívóval beszélgetett eddigi sikereikről és távlati céljaikról, Sápi Vince nyilatkozatát ide, míg a Kónya Csengével készült interjút ide kattintva olvashatják el.

Vasárnap a juniorok következtek, s itt sem maradtunk döntős helyezés, egyben érem nélkül. Az erősebbik nemnél K. Szabó Mátyás az ötödik, míg Bányay Marcell a hetedik helyen zárt, de Sápi Vince is szépen helytállt az idősebbek között. A lányoknál Kónya Csenge a kadét hatodik helyét egy junior hetedikkel fejelte meg, de Simon Petronella is döntős volt, míg Tóth Liliána a 13. helyen végzett Újpesten.

„Nagyon erős hétvégét zárt az egyesületünk a Magyar Kupában – értékelt Dávid László, az Interfencing edzője. – Ezekben a korosztályokban a 6 döntős helyezés országos szinten is kiemelkedőnek számít. A vidéki klubokra jellemző, hogy egy-egy kimagasló tehetség felbukkan ugyan, azonban a megfelelő minőségi asszó partner hiányában, nagyon hamar a fővárosban találja magát, vagy egész egyszerűen egy idő után visszaesik a teljesítménye és eltűnik a szakemberek szeme elől. Az, hogy nálunk 6-8 olyan sportoló is van, aki képes döntőben végezni, biztosítja számunkra, hogy hosszú távon gondolkodhatunk. Gratulálok vívóinknak a nagyszerű teljesítményhez!”

Vívás, Olimpiai Reménységek Versenye, eredmények:

Kadet fiú kard:

7. Sápi Vince (Interfencing Debrecen)
43. Gulyás Bendegúz (Interfencing Debrecen)
56. Czill Soma (Interfencing Debrecen)

Kadet leány kard:

6. Kónya Csenge (Interfencing Debrecen)
24. Kis Abigél (Interfencing Debrecen)
38. Horváth Karolina (Interfencing Debrecen)

Junior férfi kard:

5. K. Szabó Mátyás (Interfencing Debrecen)
7. Bányay Marcell (Interfencing Debrecen)
35. Sápi Vince (Interfencing Debrecen)

Junior női kard:

7. Kónya Csenge (Interfencing Debrecen)
8. Simon Petronella (Interfencing Debrecen)
13. Tóth Liliána (Interfencing Debrecen)
30. Wladimír Véda (Interfencing Debrecen)
32. Kis Abigél (Interfencing Debrecen)
33. Fekete Ágnes (Interfencing Debrecen)

P.G.