Jankovics értékel 13. forduló: Mezőkövesd – DVSC

A DSC-SI utánpótlásedzője szerint, a mérkőzés összképét tekintve, reális a döntetlen eredmény.

0

jankovic-300x300 Jankovics értékel 13. forduló: Mezőkövesd – DVSC

Herczeg András azt nyilatkozta a mérkőzés előtt, szeretnék megszerezni a három pontot a Mezőkövesd ellen, én a csapat jó formájában bízva, titokban győzelmet vártam, bár tudom, a matyóföldiek ellen nehéz találkozó vár ránk. Utólag három részre osztottam a 90 percet, az elején és a végén nagyon jól játszottunk, a köztes időszakban pedig kapkodva.

Nagyon jó első negyedórát produkáltunk, már a 4. percben megszereztük a vezetést Könyves révén, aki jól érkezett Bódi hosszú oldalra érkező labdájára, megjegyzem, már Ádám lövése is gólt érdemelt volna. Volt, mikor 6-7 játékossal letámadtunk, fölényben játszottunk, ekkor azt gondoltam, könnyedén győzünk. A Mezőkövesd, bár nem a semmiből, hiszen a 13. percben Molnár ziccert hibázott, egyenlített egy feleslegesen elkövetett szabálytalanság után. Véleményem szerint, Nagy Sanyi rosszul helyezkedett a kapuban, túlságosan is felkínálta a rövid oldalt, Koszta pedig élt is a lehetőséggel. Kapkodóvá vált a játékunk, sok hibával futballoztunk, rossz döntéseket hoztunk, de ugyan ez elmondható a Mezőkövesdről is.

Szünet után a hazaiak vették át a játék irányítását, fölényben futballoztak, többször mögénk tudtak kerülni, szerencsére komolyabb helyzetet nem tudtak kidolgozni. Feltoltuk a védekezésünket, veszélyes kontrákat vezettünk, de a befejezések nem sikerültek, ráadásul ismét ellenfelünk került előnybe. Herczeg András, mint már megszokhattuk tőle, megint jó érzékkel nyúlt bele a mérkőzésbe, pályára küldte Takácsot, majd a Mezőkövesd vezető gólja után Advijajt, akik döntő érdemeket szereztek az egyenlítő gólunk megszerzésében. A mérkőzés ezen szakaszában nagy erőket mozgósítottunk, az volt az érzésem, ha kicsit tovább tart a mérkőzés, még a győztes gólt is megszereztük volna.

Összességében, mindkét csapat előtt meg volt a lehetőség a győzelemre, de ha a középső játékrészben nyugodtabbak vagyunk, higgadtabban játszunk, megbecsüljük a labdát, simán hozhattuk volna ezt a mérkőzést. Egy élvezetes, izgalmas találkozót láthattunk, véleményem szerint, reális a döntetlen.