Diákújságíró pályázat: Varga Laura

Varga Laura a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium 9/knyB tanulója, a DLA-DEAC U16-os csapatának játékosa.

0

74392132_3202799863094533_3028163462229393408_n-300x192 Diákújságíró pályázat: Varga Laura

Több mint egy klub

A DEAC óriási családja

1919.augusztus 1-én alakult meg a sokak életében nagy szerepet játszó DEAC (Debreceni Egyetem Atlétikai Club). Eleinte a futball volt a központi sportág az Egyesületben, ám manapság már rengeteg mozgásforma közül választhat az, aki a megyeszékhely egyik legmegbecsültebb, legszínesebb klubjában szeretne sportolni. Futsal, kézilabda, kosárlabda labdarúgás, floorball, jégkorong, röplabda, amerikai futball, de lehet szó itt E-sportról, strandfociról, bridgéről, vitorláról, atlétikáról, teniszről, tornáról, karatéról vagy asztaliteniszről. A fentebb felsoroltak közül az összes szakosztály megtalálható a DEAC-ban.

Az egyesület sporttelepe Debrecenben a Dóczy József utcán helyezkedik el. Könnyen megközelíthető busszal és villamossal is. Az autóval érkezőknek számtalan parkolóhely van fenntartva és modern biciklitárolókban sem szűkölködik a terület. A kapun belépve szemünk elé tárul egy gondosan ápolt zöld füves futballpálya, körülötte rekortán futópálya. Ha távolabb tekintünk, láthatjuk az ifjú focisták terepét, a műfüves pályát. Továbbá tenisz-, ketrecfoci- és strandfoci pályát is találhatunk, illetve egy szabadtéri kondipark is díszeleg a sporttelep végében. Az újépítésű DESOK csarnokban pedig lehetősége nyílik az embereknek számtalan teremben végezhető sport elsajátítására. Ne feledkezzünk meg a Teniszkéről sem ahol a sportolók együtt pihenhetik ki az edzés utáni fáradalmukat.

És miért is egy család a DEAC?

Az Egyesület szakosztályainak sportolói nagyon jó kapcsolatban állnak egymással a magánéletben is. A közvetlen sporttársi viszony mellett szoros barátságok, akár szerelmek is szövődnek; hiszen itt azonos érdeklődési körű, elszánt, csupaszív, sportolni vágyó emberek társaságában lehetünk. Ismerkedésre adnak lehetőséget az évente többször megrendezésre kerülő színes programok. Legyen szó családi napról, vagy bármely sportág meccséről, melyen mindig nagyszámú nézőközönség jelenik meg.

Hálás vagyok, hogy immár 3 éve én is ennek a nagyszerű családnak a tagja lehetek és az U16-os női futballcsapat játékosaként a DEAC színeiben küzdhetek a győzelemért. Társaimmal együtt büszkén viselem a fekete-fehér, címerrel ellátott mezt, mely mindig kitartásra, alázatosságra ösztönöz minket. Minden nap fáradhatatlanul dolgozunk az edzéseken, hogy a meccseken a maximumot nyújtsuk és eredményeinkre a Klub is büszke legyen. Az edzők és a szakmai stáb nemcsak a sport terén egyengetik utunkat, hanem a magánéletben is támaszként és biztos pontként szolgálnak, akár egy családtag. Az Egyesület lehetőséget biztosít arra, hogy színvonalas bajnokságokban mutathassuk meg tudásunkat, ahol nemcsak tapasztalatokat, hanem élményeket és új barátokat is szerezhetünk. Emellett Magyarország területén belül rengeteg szép városba juthatunk el meccseink során.

A DEAC-ban mindenki kiteljesedhet, profi trainerekkel és csapattal dolgozhat együtt.

Csodálatos egy ilyen Klubhoz tartozni. Gyere! Légy te is részese ennek!

 Varga Laura