Holman Dávid: „Rengeteg barátot szereztem Debrecenben”

Kedden jelent meg a hír, miszerint a DVSC középpályása a Slovan Bratislavához igazolt. Holman Dávid szeretni minél előbb a kezdőcsapatba kerülni új klubjában.

0

holmaninterju Holman Dávid: „Rengeteg barátot szereztem Debrecenben”Többször hozták hírbe esetleges külföldi csapatokkal. Most viszont hirtelen valóság lett. Ez a mostani szerződés egy régebbi tárgyalás eredménye?

Volt előzménye, igazából több klubtól is megkerestek ajánlatokkal, de a Slovan kitartó volt, az átigazolási szezon kezdetétől szerettek volna leigazolni. Hosszas tárgyalások után menedzseremnek Paunoch Péternek és Róka Gézának köszönhetően sikerült megállapodni.

Többször kijelentette, itthon nem szeretne más csapatban játszani a Lokin kívül, csak külföldi ajánlat esetén távozna.

Volt magyarországi csapatoktól is megkeresés, de nem terveztem, hogy klubot váltsak. Természetesen szerettem volna külföldön játszani, örülök, hogy a Slovan megkeresett. Ami még fontos szerepet játszott döntésemben, az a kis távolság.

A debreceni csapattársak hogy fogadták, mikor véglegessé ált a távozása?

Szomorúan. Rengeteg barátot szereztem Debrecenben, nem csak csapaton belül, hanem a magánéletben is, nagyon fognak hiányozni, de úgy vagyok vele, a barátság örök. Biztos vagyok benne, nagyon sok játékossal fogom tartani a kapcsolatot.

Az új csapattársak hogy fogadták? Lesz riválisa a posztján?

A Slovan jó játékerőt képvisel, nyílván itt is, mint más csapatoknál, vannak vetélytársak, de mindent megteszek annak érdekében, hogy minél előbb a kezdőcsapatban legyek. Segítségemre van Vittek, akivel a Lokiban is játszottunk együtt, távozása után is tartottuk a kapcsolatot. Ő segít, hogy minél hamarabb beilleszkedjek az új közegbe.

Bódi Ádám érkezésével hathatósabban tudtak volna támadásokat szervezni, ha marad?

Ádámmal mindenképp nyert a csapat, szerettem vele játszani. Egy jó játékosról van szó, ő is hazament Debrecenbe, biztos, hogy hasznára lesz a csapatnak, de úgy gondolom, kell még erősíteni a klubnak.

Debreceni játékostársainak mit üzenne?

Kitartást kívánok nekik, minden meccsüket meg fogom nézni, szurkolok nekik, hogy sikerüljön feljebb lépni a tabellán. Hiányozni fognak, mindenkinek a legjobbakat kívánom.